Școala online

Lecții la TV, activități online, ZOOM, însărcinare, teste, temă pentru acasă și toate astea în condiții casnice, la autoizolare.
În Portugalia, vacanța s-a terminat, dar carantina continuă. Copiii au revenit la ore. Ce e drept, lecțiile sunt online. Dificil zic eu,  atât pentru profesori, care sunt nevoiți să capteze atenția copiilor de partea cealaltă a monitorului, cât și elevilor să înțeleagă cât mai bine și corect tema. În ceea ce privește părinții, mai bine mă voi abține de la comentarii. Asta e, am ajuns într-o situație în care aceasta este cea mai bună soluție - predarea orelor la distanță. Deci, ne conformăm și continuăm lecțiile. 
Fiul meu este în clasa întâi. Orele online cu profesorul sunt de două ori pe săptămână. Clasa a fost împărțită în câteva grupe. Temele necesare sunt transmise prin email. La lecții copiii citesc, fac exercițiile necesare și ascultă cu atenție explicațiile pedagogului.
Pe lângă orele de matematică, limbă portugheză, studierea mediului, copiii au și activități creative.
Noi spre exemplu, pictăm, dansăm, cântăm prin casă și facem deserturi. ”Materialul” foto și video este transmis ulterior profesorului. 
În același timp, în Portugalia a început ”Tele-Escola” (Școala TV). Proiectul Ministerului Educației ”EstudoEmCasa„ (Studiez Acasă) a fost lansat la 20 aprilie. Astfel, zilnic, de luni până vineri, elevii claselor 1-9, urmăresc la TV (RTP Memoria) lecțiile predate de profesori.
rtp.pt
Orele încep la 9 dimineața și durează până la 6 seara. Fiecare are ora sa stabilită. Lecția TV ține 30 de minute. În cazul în care nu ați reușit să porniți la timp televizorul, mereu puteți vedea emisia înregistrată. 
rtp.pt
Programa include disciplinele pentru fiecare nivel școlar: Matematica, Limba portugheză, Educația fizică, Educația artistică, Ora de lectură, ș.a. 
rtp.pt
Îmi par destul de interactive lecțiile și utile în această perioadă. Continuăm să învățăm la distanță, până la terminarea anului școlar. 
sapo.pt
În Portugalia, Guvernul a decis ca elevii claselor I-IX-a, să nu revină fizic la ore, dar să beneficieze de lecții în regim online. Între timp, acei copii care nu au acasă calculator, la solicitare pot primi de la autorități o tabletă cu acces la internet. 
Așa că, putere, răbdare și dorință de studii nouă la toți. Iar când vom ieși din carantină, sunt convinsă că vom fi și mai înțelepți, mai ingenioși, dar și indulgenți și mai înțelegători față de profesori. 
Totodată, sper foarte mult, că elevii vor fi dornici de a reveni la școală, de a-și revedea colegii și profesorii și nu vor mai căuta motive de a chiuli de la ore. 
Iar pedagogii vor fi mai toleranți, mai deschiși și interesanți pentru elevi. 
Baftă tuturor și spor la învățat. 


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cafeaua din Portugalia

Pește, fructe de mare și alte vietăți comestibile din Portugalia

Deserturi portugheze