Ce mai mâncăm în carantină?

Probabil și voi sunteți din categoria celor, care deja când ajunge ora mesei, nu mai știu ce nou să mai prepare. Și parcă pastele nu mai merg așa de bine, și de cartofi ne-am săturat, și la borș ne alintăm. Niște ingrați, ar spune unii.
Până continuă această izolare forțată, iar noi avem timp destul pentru a experimenta în bucătărie, vă propun aici câteva idei de bucate. Recunosc, nu sunt o mega gospodină și nu inventez rețete. Dar îmi place să experimentez. Și mă inspiră oamenii care se dedică în totalitate procesului de pregătire a bucatelor. Astăzi, nu vă propun o descriere detaliată a fiecărei rețete prezentate, dar cu plăcere vă indic link-urile de unde m-am inspirat, pentru a le găti. Așadar, iată ce mai gătim noi acasă, în această perioadă.
1. Ramen Soup
 
2.Supă de linte
3. Ciorbă rădăuțeană
4. Shaorma de pui
5. Pizza cu șuncă și roșii
6. Ton la grătar
Peștele a fost pregătit de către soț. El nu s-a condus după vreo rețetă anume. A tăiat felii tonul. Le-a sărat și pipărat. Le-a uns cu ulei de măsline și le-a lăsat la marinat. Ulterior, a încins bine tigaia grill și a prăjit bucățile de ton a câte 4-5 minute pe fiecare parte. Între timp a făcut un sos pentru acest pește. A tăiat bucăți mici usturoiul, ceapa și a mai adăugat un pic de ulei de măsline, și suc de lămâie. Imediat ce a scos bucățile de ton, le-a stropit cu acest sos. 
7. Poke Salad
8. Salată de crudități
Aici, nu este nimic complicat. Luați crudități ce aveți în frigider, tăiați totul felii, adăugați verdeață, un pic de ulei de măsline, sare, piper, alte condimente preferate. Amestecați bine și atât, salata super rapidă și sănătoasă e gata. Eu am folosit țelină, ceapă, nap, ardei gras și pătrunjel.  
9. Midii în sos de vin
10. Budinca de chia
Cam astea au fost câteva din rețetele pe care le preparăm acasă, cu familia. În cazul în care nu găsiți un anumit ingredient, puteți încerca să înlocuiți cu alt produs. În general internetul este plin de diverse rețete, pe care le puteți încerca în această perioadă. Improvizați, creați și savurați. 
Poftă bună!


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cafeaua din Portugalia

Pește, fructe de mare și alte vietăți comestibile din Portugalia

Deserturi portugheze