O nouă porție de filme

Pentru astăzi v-am pregătit o listă de filme bune și destul de bune. Evident, este părerea mea subiectivă, dar sunt convinsă, că din câteva pelicule pe care vă propun să le vizionați, la sigur găsiți una pe plac. Deci, azi avem 5 filme bazate pe fapte reale. Eu ador peliculele de acest gen. Mereu după, caut pe internet noi informații, detalii, foto, video reale, despre istoria redată în film. 
Să începem: 
”The Aeronauts” - 1862, Londra. Pilotul Amelia Wren și omul de știință James Glaisher, au decis să pornească într-o călătorie pentru a descoperi secretele cerului, zburând într-un  balon aerostatic mai mare decât oricine făcuse înainte. În timp ce înregistrează recorduri și avansează descoperirea științifică, cei doi descoperă lucruri noi atât unul despre altul, cât și despre ei înșiși, pe măsură ce ascensiunea devine o luptă pentru supraviețuire. Un film interesant, captivant, cu imagini spectaculoase. 
”Richard Jewell” - Subiectul filmului este inspirat dintr-un caz real, destul de cunoscut în America. Richard visa să devină ofițer de poliție, dar a ajuns să fie agent de pază. Într-o zi, bărbatul descoperă o bombă în Parcul Olimpic și previne un atentat (reușind să salveze o mulțime de vieți). Dar, în scurt timp, acesta nu mai este numit erou, ci principalul suspect în acel atentat. Lucrurile evoluează destul de rapid și filmul nu te plictisește, ba dimpotrivă te ține mereu în suspans. 
”A Beautiful Day in the Neighborhood” - Într-o zi, un jurnalist primește sarcina să schițeze profilul lui Fred Rogers, o personalitate de televiziune, foarte îndrăgită. Jurnalistul nu este tocmai fericit de acest lucru și îi este greu să creadă că există oameni ca ”Domnul Rogers”, cu un asemenea grad de bunătate. Eu zic, că este o istorie minunată. Un film plin de bunătate, calmitate și mult suflet. Din păcate, în zilele noastre putem întâlni foarte puțini oameni generoși, decenți și cu inima mare. Foarte bun filmul. Un mare plus pentru actorul meu adorat, Tom Hanks. 
”Fahim” - Fahim, împreună cu tatăul său, sunt nevoiți să plece din Bangladesh și să se stabilească cu traiul în Franța. O perioadă dorm pe unde apucă. Până când, totuși își găsesc loc de trai la un centru pentru refugiați. Fiind pasionat de șah, băiatul este înscris la un club, unde orele sunt predate de un renumit maestru, profesor și antrenor de șah. Această întâlnire, îi schimbă în totalitate soarta băiatului. O istorie interesantă, luată din viață. Un film educativ, ce poate și trebuie privit împreună cu familia. 

”Hors Normes” - De 20 de ani, Bruno și Malik trăiesc într-o lume aparte, aceea a copiilor și a adolescenților cu autism. În cadrul ONG-urilor fondate de fiecare, ei formează tineri, veniți din medii dificile pentru a putea prelua și gestiona cazuri complexe, ce sunt refuzate de alte instituții. Un film despre adevărul zilelor noastre. Pelicula redă foarte bine problemele, pe care mulți din noi nici nu le cunoaștem. Recomand să găsiți timp, pentru a vedea acest film. Este puternic și emotiv. Mi-a plăcut foarte mult. 
Cam astea au fost filmele alese. Foarte curând voi reveni cu o nouă postare, cu alte 5 pelicule bune, bazate pe fapte reale. Până atunci, vizionare plăcută. 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cafeaua din Portugalia

Pește, fructe de mare și alte vietăți comestibile din Portugalia

Deserturi portugheze