Știință distractivă

Da, da, da, știința poate fi distractivă. Ne-am convins de acest lucru, când am mers cu familia la ”Centrul de Știință” din orașul Lagos (Portugalia). 

De fapt am fost în vizită aici deja de câteva ori și niciodată nu ne-am plictisit. În cazul în care veți avea ocazia să vizitați acest centru, vă asigur că o să vă distrați de minune. Și bineînțeles o să aflați și multe lucruri noi și utile. 
Spre exemplu, detalii despre construcția navelor; codul Morse. Veți putea executa noduri marinărești; și aranja un puzzle mare cu harta lumii, etc. 



Indiferent dacă aveți 5 ani sau 35, o să fiți tentat să testați tot ce este posibil în acest ”Centru de Știință”. 



O altă atracție a acestui centru este și un mic submarin. 




În curtea ”Centrului de Știință” la fel vă așteaptă multe lucruri curioase. Aici veți putea urca pe o navă, unde se ascunde o comoară
Tot aici este un bazin, unde cu ajutorul unor aparate speciale puteți plimba pe apă mici corăbii și puteți vedea cum se formează tsunami.  

Plus la toate, centrul dispune de un teren de joacă ce seamănă cu un far, de unde se deschide o priveliște minunată pe care o puteți admira. 




Centrul poate fi vizitat fără probleme de persoanele imobilizate în scaun cu rotile. Spre exemplu, pentru a ajunge sus, la far, aici a fost instalată o rampă mobilă.  

”Centrul de Știință” din Lagos este deschis anul împrejur. Acesta funcționează de marți până sâmbătă, de la ora 10 la 18. Costul unui bilet este de 2,5 euro pentru minori și 5 euro pentru adulți. Pentru copii cu vârsta de până la 6 ani intrarea este gratuită. Mai multe detalii puteți afla pe pagina oficială a centrului: http://www.lagos.cienciaviva.pt/home/



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cafeaua din Portugalia

Pește, fructe de mare și alte vietăți comestibile din Portugalia

Deserturi portugheze