Frig și în Portugalia

În acest an Portugalia la fel simte din plin iarna. În toată țara temperaturile au scăzut semnificativ, iar în zona de centru și nord a țării a căzut zăpada. De regulă în Portugalia iernile sunt destul de blânde. Nu prea ai nevoie de haină de blană, mănuși și căciulă. Acum însă portughezii se simt ca la Polul Nord. Pentru ei temperaturile de -3 grade pe timp de noapte (în unele regiuni) și 9-12 grade pe timp de zi sunt groaznice. 
În acest sens, autoritățile din toată țara au emis și aviz privind răcirea bruscă a vremii. Totodată a fost lansată o linie telefonică, ce funcționează 24 de ore, la care oamenii pot suna și solicita ajutor în cazul unei situații de risc. 
sursa:facebook(portimaomunicipio)
Cei din sudul țării sunt mai norocoși, aici temperaturile oscilează între 5-7 grade noaptea și 13-16 grade ziua. Cu toate acestea, autoritățile din Portimao spre exemplu au creat echipe speciale, care au oferit sprijin persoanelor fără adăpost.
sursa:facebook(portimaomunicipio)
sursa:facebook(portimaomunicipio)
Pe mine însă nu frigul de afară mă sperie, dar cel din casă. Majoritatea blocurilor locative nu au încălzire centralizată, sau alt tip de instalații, astfel pe timp de iarnă în case e groaznic. 
Acum în Portimao sunt 12-15 grade pe timp de zi și 6-8 grade noaptea. În apartament sunt 15 grade. E destul de frig. Iată câteva soluții pe care le-am găsit pentru a nu muri de frig :) - cumpărarea unui radiator, încălzitor electric, consumul de ceai cald în exces, haine cât mai călduroase pe care să le porți în casă, șosete groase, papuci de casă și cât mai multă mișcare (dans, sport, curățenie, prepararea bucatelor). 
În cazul în care frigul este totuși insuportabil, cea mai bună soluție este ieșirea afară la soare. În acest sens încălzirea este garantată. 
Aveți grijă de voi și bucurați-vă de frig, pentru că peste puțin timp o să ne plângem deja că e prea cald :) 


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cafeaua din Portugalia

Pește, fructe de mare și alte vietăți comestibile din Portugalia

Deserturi portugheze