Filmul de duminică

Dacă tot e duminică, vă propun câteva recomandări de filme. Unele pelicule sunt mai vechi, altele sunt noi, dar în opinia mea, sunt foarte bune. Și de această dată am făcut o listă din filme de diferit gen, să aveți din ce alege. 
1. ”The Invisible Guest” - nu știu cum de am omis până acum acest film, dar e pur și simplu super. Este vorba de un thriller spaniol din 2016. În peliculă este relatată istoria unui om de afaceri de succes care este acuzat de crimă. Pentru a se apăra, acesta o angajează pe Virginia Goodman, o avocată renumită. Aceștia au la dispoziție câteva ore pentru a constitui strategia de apărare. Filmul te ține în suspans. Iar finalul te lasă perplex. 
2. ”Ready Player One” - un alt film care, cred eu, merită atenția voastră este acest SF. Recunosc, nu sunt o mare adeptă a unor asemenea pelicule, dar acest film mi-a plăcut mult. Anul 2045, omenirea e în haos. Iar unicul refugiu este așa numitul OASIS, un univers online bazat pe realitate virtuală, creat de un geniu. După moarte, acesta lasă un testament în care se menționează că, toată averea lui va rămâne acelui care va găsi ”Oul de Paște” ascuns în OASIS. De aici începe competiția și întreaga acțiune. 
3. ”55 Steps” - Este o dramă bazată pe fapte reale. Avocata pentru drepturile pacienților, Colette Hughes urmează să lupte aprig pentru noua sa clientă Eleanor Riese (pacientă într-o unitate de psihiatrie a unui spital din San Francisco). Aceasta nici nu-și dă seama că, pe lângă lupta legală pe care o duce, pentru a îmbunătăți tratamentul pacienților în spitale, avocata își va transforma în totalitate viața. Un film foarte bun, cu actrițe care s-au descurcat minunat cu rolurile. 
4. ”Papillon” - un film perfect pentru cei ce adoră filmele de acțiune. Pelicula redă memorabila aventură a unui hoț (Papillon), condamnat pentru o crimă pe care nu a săvârșit-o, la o închisoare pe viață în teribilul penitenciar de pe Insula Diavolului. Papillon nu are de gând să-și aștepte sfârșitul în această temniță și este decis să-și recapete libertatea. Acesta face o înțelegere cu un alt deținut, bogătașul Louis Dega, care în schimbul protecției sale îi oferă lui Papillon banii necesari pentru evadare. Apropo, și acest film este bazat pe fapte reale. 
5. ”L`ecole buissonniere” - este un film interesant, care poate fi privit cu toată familia. Evenimentele se desfășoară în Franța, în anii 20 ai secolului trecut. Un băiețel orfan pe nume Paul, este înfiat de un cuplu care muncește pentru un conte bogat. Acesta deține multe terenuri, păduri, case. Deseori pe aici dau târcoale braconieri. Unul dintre ei, de ani buni hoinărește prin aceste locuri, dar nicidecum nu poate fi prins. Băiatul se lasă influențat de acest bătrân braconier și învață multe lucruri utile pentru o viață în pădure. 
Cam astea au fost recomandările pentru duminică. Vă doresc vizionare plăcută ;)


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cafeaua din Portugalia

Pește, fructe de mare și alte vietăți comestibile din Portugalia

Deserturi portugheze