Escapadă la Dublin (partea I)

Am început anul 2020 cu o nouă călătorie. Totul a fost foarte spontan și neplanificat. Dintr-o glumă, idee și invitație, împreună cu familia am ajuns să petrecem un weekend la Dublin, Irlanda. 
Am găsit bilete de avion cu preț promoțional și nu am mai stat mult pe gânduri. Ne-am pornit din orașul Portimao, spre aeroportul din Faro (cu autobuzul). Aici la Duty Free am făcut un scurt popas pentru a lua niște cadouri. 
 
 
 
 
 
 
 
Varietatea de produse aici este atât de mare, că îți fug ochii. 
 
 
 
 
 
La bordul avionului ne-am luat câteva lucruri necesare (apă, ruj igienic/ un suc, bomboane, biscuiți și carte de colorat pentru copil)
 
 
 
 
Dublinul ne-a întâmpinat cu un pic de ceață și aer răcoros. 
 
Noi am avut norocul să fim cazați la verișorul soțului. Sergiu și soția sa Tamuna ne-au întâlnit cu mâncare caldă și gustoasă, asociată cu un pahar de whisky irlandez. 
A doua zi a început superb, cu vreme perfectă pentru a explora capitala Irlandei. 
Știind că avem doar 2 zile la dispoziție și evident nu vom putea vedea toate atracțiile turistice din Dublin, am decis în prima zi să reușim să explorăm centrul orașului. Am hotărât să începem excursia cu renumitele autobuze supra-etajate. 
 
 
Pot să spun că a fost o alegere perfectă. Timp de 15-20 de minute am avut ocazia să vedem străzile, casele irlandezilor, monumente istorice, clădiri administrative etc. 
 
 
 
 
 
 
 
 
Am coborît în inima capitalei și am luat la pas încet. Vă asigur, aici aveți ce admira. 
 
 
 
 
 
 
 
Aici veți întâlni și clădiri vechi, istorice, dar și blocuri noi, moderne. Câteva poduri, diverse monumente și statui. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Uite așa încet, dar sigur am ajuns la ”Spire of Dublin” (acul, sulița sau turnul din Dublin). 
Construcția din oțel inoxidabil are 121 de metri înălțime și 3 metri în diametru la bază. Prima secțiune a monumentului a fost pusă pe poziție pe 18 decembrie 2002. Vânturile puternice nu au permis avansarea lucrărilor, care au durat până la 21 ianuarie 2003, când turnul a fost finalizat. 
 
De la admirarea turnului am pornit mai departe la drum. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bineînțeles, că am ajuns și la ”Temple Bar”. Este de fapt un cartier unde găsiți o mulțime de pub-uri, cafenele, restaurante, magazine, hoteluri. Este locul unde oamenii vin să se distreze și să se relaxeze. Mereu este aglomerat și pe alocuri prețurile sunt mai ridicate decât în alte părți. 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Pentru că eram cam obosiți de plimbare, dar și am flămânzit între timp, am decis să intrăm într-un pub irlandez pentru a mânca ceva. 
 
 
 
 
 
 
Am luat feluri de mâncare cunoscute și de care se mândresc localnicii: fish&chips, irish breakfast și renumita bere irlandeză Guinness
 
 
Porțiile au fost destul de mari, mâncarea sățioasă și foarte gustoasă. 
 
Chiar dacă era ora 12, localul era plin de oameni, iar muzica live îi distra pe toți cei veniți. 
După o asemenea masă calorică, era pur și simplu necesar să continuăm plimbarea. 
Dar mai multe detalii despre călătoria noastră în orașul Dublin, aflați în următoarea postare. Pe curând ;) 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cafeaua din Portugalia

Pește, fructe de mare și alte vietăți comestibile din Portugalia

Deserturi portugheze