5 filme de văzut în familie

Este sfârșit de săptămână, iar aceasta înseamnă, că putem să lenevim în casă și să privim vreun film. Astăzi, vă propun o mică listă, din 5 filme care pot fi privite împreună cu toată familia. Am ales pelicule care au apărut ceva mai recent. Sper, că o să găsiți ceva pe placul vostru din lista de mai jos. 
1. ”Dora and the Lost City of Gold” - este un film de aventură, care e o adaptare a desenului animat televizat ”Dora the Explorer” (Nickelodeon). Dora, este o tânără exploratoare, care, însoțită de câțiva prieteni pornește într-o aventură în căutarea părinților ei. Adolescenta nu doar că vrea să-și salveze părinții, dar și să afle istoria din spatele unui misterior oraș de aur dispărut. Filmul este dinamic, amuzant și pe alocuri te ține în suspans. Chiar dacă este un film pentru copii, eu l-am privit cu mare interes și plăcere. 
2. ”Togo” - În 1925, într-un sat izolat din Alaska izbucnește o epidemie de difterie, care afectează mai mulți locuitori, în special copii. Din cazua unei furtuni de zăpadă, a fost imposibil de a folosi avioane pentru a aduce antidotul aflat într-un spital la 1000 de kilometri depărtare. Iar singura soluție care o găsesc autoritățile este folosirea săniilor trase de câini. Una din echipe este condusă de curajosul câine pe nume Togo. Filmul l-am privit cu sufletul la gură. Este o peliculă emoționantă și captivantă, bazată pe fapte reale. 
3. ”Mary Poppins Returns” - este un musical de fantezie, bazat pe cartea pentru copii care a revoluționat lumea clasicelor secolului trecut. Pelicula este o continuare a filmului de la Disney din anul 1964. Plasat în atmosfera londoneză a anului 1930, la 24 de ani după întâmplările din filmul original, pelicula o readuce pe Mary Poppins, iubita dădacă a copiilor Banks, ce revine în familie pentru a o sprijini ca urmare a unui eveniment tragic care îi copleșește. Filmul este plin de culoare, cu multe cântece și dansuri, momente haioase și magie. O peliculă tocmai potrivită pentru a fi privită cu toată familia într-o seară de weekend. 
4. ”Maleficent: Mistress of Evil” (2019) - Maleficent a revenit pe marele ecrane cu cea de-a doua parte. Relația Maleficentei cu Aurora a înflorit, dar discordia dintre om și zână încă mai există. Căsătoria Aurorei cu prințul Phillip este un prilej de sărbătoare în regatul Ulstead și a vecinilor Moors, nunta unind aceste două lumi. Dar o întâlnire neașteptată introduce o nouă alianță puternică. Maleficent și Aurora sunt despărțite de un Mare Război, care le va testa loialitatea și le va determina să se întrebe dacă pot fi cu adevărat o familie. Un film destul de captivant, cu multe efecte speciale, o multitudine de personaje noi. Totuși, eu nu aș recomanda să priviți acest film alături de copii mici. Pentru ei unele momente ar putea fi înfricoșătoare. Este preferabil pentru cei care au peste 7-8 ani, părerea mea. 
5. ”Lion King” - despre acest film s-a vorbit mult, a fost mega așteptat și probabil mulți din voi deja l-au văzut. În cazul în care sunteți printre cei care încă nu l-au privit, vă recomand neapărat să-l vedeți. Tânărul leu Simba îl venerează pe tatăl său, regele Mufasa și își asumă rolul de viitor conducător. Însă, nu toți din regat se bucură de venirea pe lume a puiului de leu. Scar, fratele regelui Mufasa și fost pretendent la tron, are propriul plan în legătură cu viitorul ținutului. Simba ajunge să fie exilat. Dar, alături de câțiva prieteni haioși, Simba va lupta pentru a-și lua înapoi troul din savana africană. Filmul este un adevărat spectacol vizual. Este o peliculă emoționantă, realizată frumos și calitativ. Merită a fi văzută. ”Hakuna Matata” ;) 
Vizionare plăcută și un sfârșit de săptămână cât mai frumos. 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cafeaua din Portugalia

Pește, fructe de mare și alte vietăți comestibile din Portugalia

Deserturi portugheze