Portughezii sunt mari consumatori de fructe

81% din populația portugheză consumă zilnic fructe. Astfel, Portugalia se plasează în topul țărilor din UE, unde se consumă des fructe și legume.
Potrivit datelor publicate de Eurostat, (pentru anul 2017  - acestea fiind cele mai recente date), peste 80 la sută din portughezi mănâncă fructe în fiecare zi. În acest sens, Portugalia este depășită doar de Italia, unde procentul este de 85. 
https://ec.europa.eu/eurostat
 
În ceea ce ține de consumul de legume, Portugalia este pe locul al patrulea (78% din populație consumă zilnic legume). Pe primele locuri se află Irlanda (84%), Belgia (84%) și Italia (80%). 
https://ec.europa.eu/eurostat
Datele mai arată, că țările cu cel mai mic consum de fructe în 2017 au fost, Letonia (35%), Bulgaria și Lituania (37%). Iar țările cu cel mai mic consum de legume au fost Ungaria (30%), România (41%) și Letonia (44%). 
https://ec.europa.eu/eurostat
 
Nutriționiștii susțin că, în România nu există un obicei alimentar, pentru că oamenii preferă de multe ori să apeleze la ceva mai rapid pentru a potoli foamea. Potrivit specialiștilor, zilnic ar trebui să consumăm 5 porții de fructe și legume pe zi. 
 
Așa că, încercăm să ținem cont de sfatul nutriționiștilor și începem să consumăm zilnic mai multe fructe și legume. 


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cafeaua din Portugalia

Pește, fructe de mare și alte vietăți comestibile din Portugalia

Deserturi portugheze