Filmul de duminică

Demult nu am mai scris despre filme. Așa că, astăzi am decis, că merită să fac o postare la acest subiect. Din mai multe pelicule pe care le-am urmărit în ultimul timp, am selectat câteva, care mi-au părut, că ar putea fi recomandate pentru vizionare. Deci să începem: 
”The Flowers of War”. Chiar dacă filmul este din 2011, eu abia acum am dat de el. Fiind inspirată din fapte reale, pelicula prezintă o istorie despre sacrificiu și speranță. Este o dramă istorică, iar evenimentele se desfășoară în anul 1937, în perioada războiului dintre China și Japonia. Fosta capitală a Chinei este prinsă în mijlocul conflictului, iar oamenii sunt nevoiți să fugă de invazia japonezilor. Drept refugiu pentru unii este o catedrală occidentală. Astfel, un ”preot”, alături de un grup de eleve și 13 prostituate, încearcă să supraviețuiască și să scape de acest calvar. Filmul este excepțional și te ține în suspans. 
Un alt film ce vă va ține în suspans este ”Captain Phillips”. Actorul meu preferat, Tom Hanks interpretează rolul căpitanului Richard Phillips, a cărui navă de transport a fost deturnată de pirații somalezi în anul 2009, devenind prima navă de transport americană capturată de pirați în ultimele două secole. Filmul prezintă evenimentele dramatice ce au avut loc la bordul navei și încercările armatei americane de a salva echipajul condus de căpitanul Phillips. 
”Beautiful Boy” - un film emoționant, dramatic și destul de bun. Pelicula arată viața unui băiat care devine dependent de droguri. Iar familia (în special tatăl) suferă enorm din această cauză și încearcă neputincioasă să lupte cu această boală. Poate nu este un scenariu mega original, totodată în film nu vezi super acțiune și efecte speciale. Dar actorii au interpretat perfect rolurile. Și personal pe mine, filmul m-a emoționat, m-a întristat, m-a făcut să plâng. În opinia mea, această peliculă merită să fie privită.  
”22 July” - un film dramatic, despre o adevărată întâmplare ce a avut loc la 22 iulie 2011. În acel an, Norvegia a fost zguduită de două atacuri teroriste. Mai întâi o mașină-capcană a fost detonată în zona Guvernului din Oslo. Ulterior a urmat masacrul în tabăra de vară a tineretului laburist, pe insula Utoya. Atacatorul fiind un norvegian de 32 de ani, extremist de dreapta. 77 de persoane și-au pierdut viața, iar aproape 100 au fost rănite. Este un film cutremurător, ce te emoționează la maxim, ținând cont că a fost bazat pe fapte reale. 
Și ultimul din lista de astăzi, este filmul ”If Beale Street Could Talk”.  Este o poveste romantică între Tish și Fonny. Cei doi află, că în curând vor deveni părinți, de aceea se pregătesc să se căsătorească. Doar că, tânărul este acuzat de violul unei tinere din Puerto Rico, fiind în rezultat arestat și condamnat la închisoare. Familiile celor doi tineri încearcă să obțină dovezi ale nevinovăției lui Fonny. Este un film ce se derulează lent, dar are o imagine plăcută, ce nu te plictisește. O peliculă romantică și dramatică în același timp. Un film perfect pentru a fi privit într-o seară de duminică. 
Sper, că veți putea alege ceva pe plac din această listă. Vizionare plăcută ;) 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cafeaua din Portugalia

Pește, fructe de mare și alte vietăți comestibile din Portugalia

Deserturi portugheze