Pretendenții la Oscar 2019 (partea I)

În urmă cu două săptămâni am aflat lista nominalizărilor la Oscar 2019. Nu voi prezenta aici toate peliculele și categoriile la care au fost propuse. Doar îmi voi expune părerea față de acele filme care deja le-am văzut. 
Foarte mult s-a vorbit despre filmul alb-negru ”Roma”, care de altfel a luat Globurile de Aur pentru cel mai bun film într-o limbă străină și cea mai bună regie. Unii din cei care au văzut pelicula au rămas impresionați, alții dimpotrivă au spus că este un film plictisitor, neinteresant. Este povestea unei tinere, angajată în casa unei familii din cartierul de clasă mijlocie Roma din Mexico City. Mie filmul mi-a plăcut foarte mult și nu mi-a părut deloc plictisitor, sau fără sens. Eu cred că acesta neapărat trebuie să se aleagă cu câteva premii Oscar. 
Următoarea peliculă a fost super mediatizată. Este vorba de ”A Star is Born”, un film muzical romantic (remake) regizat de Bradley Cooper, tot el interpretează unul din rolurile principale, alături de Lady Gaga. Pelicula prezintă viața unui cântăreț, care într-o zi descoperă o tânără solistă de care se îndrăgostește. Doar că, pe măsură ce cariera ei ia amploare, povestea lor de dragoste se deteriorează. Nu pot să zic că am rămas chiar dată pe spate de acest film, dar, trebuie să recunosc că, cei doi au interpretat perfect rolurile, iar  soundtrack-ul acestei pelicule este foarte bun.
Un alt film, despre care la fel s-a vorbit mult, dar care nu a fost propus la multe categorii este ”First Man”. Pelicula redă istoria primei misiuni NASA de aselenizare cu echipaj uman. În mare parte, filmul se concentrează pe Neil Armstrong (primul om pe lună), pe viața lui, familia și colegii săi, caracterul și trăirile sale. Filmul nu pune accent pe mega acțiune, ci pe latura personală. Poate tocmai din acest motiv, mulți au caracterizat filmul drept unul plictisitor și de lungă durată. Mie personal pelicula mi-a părut interesantă, care te face să vezi un pic altfel lucrurile. Momentul când Neil Armstrong face primul pas pe lună mi-a plăcut foarte mult. Tot din acest film am aflat multe lucruri noi și am fost curioasă să mai navighez pe internet, să citesc mai detaliat despre acest astronaut și colegii săi. 
Pelicula ”The Wife” la fel se regăsește în lista nominalizărilor la Oscar, la categoria ”Cea mai bună actriță în rol principal”. Filmul relatează povestea unui cuplu, ajuns la o vârstă respectabilă. El obține Premiul Nobel pentru activitate literară, chiar dacă meritul este în totalitate al ei. Soția este autorul din umbră. De aici pornește conflictul între cei doi. Glenn Close a interpretat perfect rolul soției. Am urmărit cu interes trăirile și emoțiile acesteia. Recomand să vedeți pelicula. 
Ultimul din lista de astăzi este filmul ”Blackkklansman” - Un polițist afro-american din Colorado, reușește să se infiltreze în Ku Klux Klan și chiar devine șeful filialei locale. Iar în această misiune îl ajută colegul său Flip. Chiar dacă este o dramă biografică, cu momente amuzante, mie nu mi-a plăcut pelicula. Nu am rămas entuziasmată de interpretarea actorilor și nici de scenariu. Mi-a părut banal filmul. Nu credeam că va fi nominalizat la atât de multe categorii. 
Cam acestea au fost filmele pe care am reușit să le văd. Urmează curând și partea a doua. Vizionare plăcută ;)

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cafeaua din Portugalia

Pește, fructe de mare și alte vietăți comestibile din Portugalia

Deserturi portugheze