Deserturi portugheze

Eu sunt o mare amatoare de dulce. Ajunsă în Portugalia, eram curioasă ce deserturi sunt populare în această țară. În primul rând, aici nu veți găsi o varietate mare de torturi, sau prăjituri cu multă cremă și design complicat sau neordinar. În schimb, Portugalia este populară datorită unui alt tip de deserturi: mini prăjituri, checuri, jeleu, puding. Astăzi vă prezint câteva din cele mai populare deserturi de aici. 
Evident cea mai populară prăjitură portugheză, pe care o veți găsi în fiecare cofetărie este Pastel de Nata sau Pastel de Belem. Producerea acestor prăjituri a început încă în anii 1800. Și în scurt timp aceste mini deserturi au devenit foarte populare. De altfel, este o prăjitură cu aluat crocant, iar în interior cu cremă făcută din ouă și lapte. De regulă se servesc proaspete, abia scoase din cuptor. Dar sunt la fel de bune și atunci când sunt reci. Se asociază perfect cu o cafea portugheză savuroasă. 
 
Un alt desert, care este la fel de popular atât printre localnici, cât și printre turiști, se numește Bola de Berlim. Nu este altceva decât o gogoașă mare, umplută cu o cremă pe bază de ou, sau cu gem de mere, Nutella. O bombă calorică extrem de gustoasă. 
În Portugalia veți găsi destul de multe dulciuri făcute pe bază de cremă de ou, sau din albușuri bătute spumă, cum ar fi, Torta de Claras, Ovos Moles și Torta de Azeitao
 
 
Pao de Lo - este de fapt un pandișpan care poate fi umplut cu cremă, dar poate fi servit și fără aceasta. 
Tarte de Amendoa - este o tartă cu migdale, destul de crocantă, caramelizată și foarte dulce. 
La fel de populare în Portugalia sunt checurile. Le găsiți într-o mare varietate: cu morcov, bostan, ciocolată, brânză dulce și chiar fasole. Cele din urmă se numesc Queijada de Requeijao și Pastel de Feijao. Sunt niște deserturi ușoare, mai puțin calorice și cu un gust deosebit. 

Un desert destul de popular în Portugalia, este bine cunoscut și în Moldova - este vorba de Salamul de Biscuiți. Ușor de preparat, rapid de mâncat. 
În regiunea de sud a Portugaliei, zona Algarve, sunt populare ”fructele” de migdale. Acestea sunt preparate din marțipan și cremă de ouă. 
Evident că lista poate continua, dar mă opresc aici, pentru că mi s-a făcut poftă de dulce. Un ceai și o felie de tort ar fi tocmai potrivite în acest moment. 
Poftă mare vă doresc ;)



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Pește, fructe de mare și alte vietăți comestibile din Portugalia

Cafeaua din Portugalia