Cafeaua din Portugalia
Portugalia la sigur poate fi numită țara cafelei. Acest produs este peste tot și adorat de 80-90% din portughezi. Aceștia își încep ziua cu o cafea și încheie ziua la fel cu o cafea. Este deja o tradiție. Să bei pe zi câte 4-5 cafele, este ceva absolut normal aici. Portughezii preferă cafea tare, în cești mici. Peste tot, în cafenele, restaurante, baruri, poți vedea atât elevi ce savurează cu plăcere această băutură, cât și persoane în etate.
În Portugalia nu veți întâlni multă lume care intrând într-o cafenea va utiliza astfel de denumiri ca americano, cappuccino sau latte. Aici de regulă sunt utilizate alte denumiri pentru cafele.
Iată o scurtă descifare a cafelelor portugheze:
- cafe sau bica - este o cafea espresso
- cafe duplo - espresso dublu
- cafe curto sau cafe italiana - espresso puțin de tot
- cafe cheio - o ceașcă plină de espresso
- decafeinado - cafea fără cofeină
- pingado - espresso cu o picătură de lapte rece
- carioca - espresso foarte slab
- garoto - espresso slab cu lapte
- galao - ceva asemănător cu latte (se servește în pahar)
- meia de leite - cafea cu lapte în proporție de 1:1
- abatanado - este denumirea portugheză pentru americano
Unii preferă să bea rapid o cafea înainte de muncă, alții să o savureze cu vreo tartină sau prăjitură.
Indiferent unde veți merge, vă asigur, că o să aveți ocazia să savurați cea mai gustoasă cafea. Cel puțin eu încă nu am întâlnit aici cafea de proastă calitate. Apropo, cine vine să gustăm o cafea bună pe malul oceanului? Vă aștept cu drag în Portugalia ;)
Comentarii
Trimiteți un comentariu