Intrăm în lockdown?

Am vrut să încep anul cu știri mai bune, dar asta e, virusul COVID-19 se pare, că adoră călătoriile și a ajuns cu bine și în anul 2021. În toată lumea practic situația s-a agravat în ultima perioadă, respectiv țările continuă lupta strânsă cu acest teribil virus. 
sursa:rte.ie
După sărbătorile de iarnă, în Portugalia a crescut brusc numărul celor infectați cu Covid-19 și s-a majorat numărul deceselor din cauza virusului. Respectiv, autoritățile au continuat să impună diverse restricții pentru fiecare regiune în parte, în dependență de numărul de infectați. 
În orașul Portimao, unde locuiesc, în acest sfârșit de săptămână a fost interzisă ieșirea din casă după ora 13.00 (cu anumite excepții). Regula s-a aplicat pentru mai bine de 200 de județe din țară.
Între timp, zilnic în țară sunt înregistrate de la 7 la 10 mii de cazuri noi de Covid și peste 100 de decese. 
sursa:sicnoticias.pt
Autoritățile pregătesc din nou spitalele de campanie, medicii lucrează în regim alert și continuă să îndemne lumea să respecte normele și restricțiile impuse. Ultimele date arată, că cele mai multe cazuri de infectare au avut loc în perioada sărbătorilor de iarnă, între membrii familiilor. 
La 9 ianuarie, Guvernul a confirmat, că va introduce un nou lockdown, cum a fost în lunile martie și aprilie 2020. Marți dimineața urmează să aibă loc o întrunire a specialiștilor Infarmed, iar după prânz, președintele țării va avea loc o întrevedere cu partidele parlamentare, după care va fi emis un decret pentru o nouă stare de urgență de 15 zile. Iar deja miercuri, miniștrii vor trebui să voteze documentul, ca ulterior, premierul să anunțe măsurile restrictive privind acest lockdown. 
Autoritățile au dat de înțeles, că va fi închis comerțul neesențial, restaurantele, cafenelele. Deocamdată nu se pune problema închiderii școlilor. 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cafeaua din Portugalia

Pește, fructe de mare și alte vietăți comestibile din Portugalia

Deserturi portugheze