Alegeri în Portugalia, revenirea la lecții online și planul de vaccinare

Alegeri prezidențiale.
Duminică, cetățenii portughezi și-au ales șeful statului. Cu peste 60% din voturi, Marcelo Rebelo de Sousa a fost reales președintele Portugaliei. În discursul său de după victorie, Marcelo Rebelo de Sousa le-a mulțumit alegătorilor pentru încrederea acordată și a promis, că va continua lupta împotriva pandemiei. 
Pe locul doi la scrutin a ajuns fosta europarlamentară socialistă Ana Gomes, cu 13 la sută din voturi. Rata absenteismului a fost de mai bine de 60%, un nivel istoric pentru alegerile prezidențiale începând din 1974.
sursa:vidas.pt
Lecții online. 
Săptămâna trecută, Guvernul a dispus închiderea școlilor și a activităților didactice pentru două săptămâni. Ținând cont, că numărul cazurilor de Covid-19 continuă să crească, revenirea la ore în 14 zile, este puțin probabilă. Astfel, Ministerul Educației a dat indicații insituțiilor de învățământ, să se pregătească de lecții la distanță. Orele online ar trebui să înceapă la data de 8 februarie. 
sursa:cmjornal.pt
Planul de vaccinare. 
Săptămâna viitoare începe vaccinarea persoanelor cu vârsta de peste 50 de ani, care suferă de boli cronice, insuficiență cardiacă, sau renală, sau boli pulmonare obstructive cronice. La fel, vor fi vaccinați și pompierii, angajații forțelor de securitate.
Ministra Sănătății, Marta Temido a menționat, că până acum au fost vaccinați peste 160 de mii de persoane, profesioniști din domeniul sănătății, angajații din cadrul azilurilor de bătrâni etc. 
Portugalia a mai primit astăzi, peste 99 de mii de doze de vaccinuri împotriva Covid-19, a adăugat ministra.  
sursa:rtp.pt
Între timp, la 25 ianuarie curent, în țară au fost înregistrate aproape 7 mii de cazuri noi de Covid și 252 de decese din cauza Coronavirusului. 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cafeaua din Portugalia

Pește, fructe de mare și alte vietăți comestibile din Portugalia

Deserturi portugheze