Hai cu filmele

În ultima perioadă, ținând cont de situația cu pandemia, care s-a răspândit în toată lumea, articolele de pe blog în mare parte erau la acest subiect. Astăzi, m-am gândit să scriu despre ceva mai vesel și mai relaxant. 
Mi-am propus să vă recomand spre vizionare câteva filme bune, pe care le-am văzut în ultima perioadă. În realitate, am reușit să urmăresc mai multe pelicule, însă doar câteva le-aș propune cu încredere spre vizionare. 
Primul din această listă, este un film de desen animat - ”The Croods 2: A New Age”. Poate multă lume nu preferă desenele animate, dar eu le ador și cu drag privesc tot ce apare nou. În urmă cu câțiva ani am privit prima parte a acestui film și uite, că am ajuns acum să văd și continuarea. Și de această dată, preistoricii Croods ajung într-o adevărată aventură, fiind puși la anumite încercări. Aceștia ajung să cunoască locuri și personaje noi, să treacă peste diverse obstacole și să demonstreze încă odată, că doar împreună pot câștiga. 
Filmul este interesant, foarte amuzant și conține mesaje destul de bune. Poate fi urmărit cu toată familia. E perfect pentru o seară de weekend. 
Sărbătorile de iarnă au trecut, dar nu ați reușit să vedeți nici un film cu atmosferă festivă? Iată unul pe care îl propun cu drag - ”The Christmas Chronicles 2”. Sunt convinsă, că ați văzut prima parte, dacă nu, atunci ar fi bine să o vedeți, pentru a înțelege și a urmări cu drag continuarea acestei istorii interesante. Din nou povestea nu era posibilă fără Santa Claus, care mereu este gata să vină în ajutor, celor aflați în dificultate. Un film plin de aventură, momente haioase, acțiune și un deznodământ pe măsură. Poate și trebuie privit cu toată familia. 
Următoarea peliculă se adresează exclusiv adulților. ”Druk” sau ”Another Round”- este o dramă, care pune în prim-plan, o problemă destul de serioasă. 
4 prieteni, toți profesori, pornesc un experiment, în baza unei teorii, potrivit căreia, fiecare om se naște cu o cantitate mică de alcool în sânge, iar o ușoară stare de ebrietate ne face mai deschiși spre lumea ce ne înconjoară, ne face mai relaxați, mai creativi și lipsiți de griji. Inițial rezultatele experimentului cu adevărat sunt pozitive, dar în timp, situația începe să iasă de sub control. 
Un film neordinar, social, cu actori minunați. Vă dau asigurări, că nu veți pierde timpul cu această peliculă. 
”Les Parfums”- este o melodramă, cu momente umoristice. Filmul descrie istoria unui bărbat, care este în căutarea unui serviciu bun și stabil. Așa ajunge să fie șoferul unei doamne, renumită pentru crearea celebrelor parfumuri. Doar că, femeia are un caracter pe care nu toți îl pot suporta. 
Citind comentariile la acest film, unii l-au numit plictisitor și neinteresant, eu dimpotrivă l-am vizionat cu plăcere, după care am ajuns chiar la un magazin specializat de parfumuri, unde am mirosit diverse arome, iar de Crăciun am primit cadou, un parfum minunat (despre acesta voi relata într-un articol cu produse cosmetice testate). 
”Made in Italy” - este o altă peliculă, ce m-a ținut prinsă de ecran. Filmul este o comedie romantică, ce ne prezintă viața unui artist plastic londonez, care revine în Italia cu fiul său, pentru a vinde casa, rămasă moștenire de la regretata lui soție. În peliculă este redată nu doar minunata Italie, cu locurile sale superbe, mâncarea delicioasă și oameni primitori, dar și relația dintre tată și fiu, încercarea lor de a se înțelege mai bine și de a se apropia mai mult. 
Un alt film, practic luat din viață, social și cu un anumit impact, este ”Happier Times, Grump”. În rusă, îl găsiți în varianta ”Дед, привет”. Un bunel morocănos, nu mai vrea să trăiască. Soția i-a murit, iar el consideră, că tot ce a avut de făcut pe lumea aceasta, a realizat. Doar că, peste ceva timp, în locul acestor gânduri mohorâte, apare o nouă îngrijorare. Bătrânul află, că nepoata sa minoră are probleme și necesită sprijin, dar și un sfat bun de la el. Astfel, bunelul capătă un nou sens în viață. 
O altă peliculă, de această dată fantasy - ”The One and Only Ivan”, este recomandată pentru toată familia. Pot spune, că e o poveste mai mult pentru copii, dar, cred că și pe adulți i-ar putea capta aceasta. Filmul ne prezintă istoria unei gorile, pe nume Ivan, o adevărată vedetă, ce oferă spectacole, dar care în fiecare zi, încearcă să-și reamintească trecutul și planifică evadarea din captivitate. Este o peliculă emoționantă, interesantă, bazată pe o istorie reală. 
În cazul în care nu sunteți adeptul la asemenea filme copilărești și siropoase, atunci vă recomand o peliculă mai serioasă, mai științifică și biografică. ”Radioactive” - un film despre Marie Curie, savanta cu două premii Nobel în domenii științifice diferite, fizică și chimie. Anume Marie Curie a fost cea, care a introdus în fizică termenul de radioactivitate. Doar, că în timp, această descoperire, a provocat destule catastrofe pe pământ. 
Încet, dar sigur ne apropiem de finalul listei. Pentru amatorii de sport și iubitorii de animale, am ales filmul ”The Art of Racing in the Rain”. Este tip de film mimimimi, cu emoții, lacrimi, inimioare și la final, cu dorința de a cumpăra un câine. Dar, după mine este un film atât de sufletist, plăcut și relaxant, că nu am putut să nu-l adaug în acest top. 
În centrul poveștii se află câinele preferat al pilotului de curse Denny Swift, care este la început de carieră și visează la victorii pe circuitele de Formula 1. Sportivul decide să cumpere un câine adorabil și îl numește după legendarul producător italian de mașini Enzo Ferrari. Din acel moment, patrupedul devine un prieten devotat și o parte integrantă a vieții proprietarului său, remarcând succesele și eșecurile sale profesionale și personale, precum și împărtășind cu cel cele mai frumoase, dar și mai triste momente din viață. 
Am început această listă cu un desen animat și voi finaliza topul filmelor recomandate, la fel cu un film animat. ”Soul” - Profesorul de muzică Joe Gardner mereu a avut un vis, acela de a deveni cântăreț de jazz. Însă, un accident neprevăzut, îl aduce într-o lume nouă, unde își începe călătoria și caută răspuns la mai multe întrebări, printre care și despre scopul său în viață. Tare, dar tare bun film. 
Cam acestea au fost filmele care mi-au părut interesante și demne de a fi privite. Evident, aș putea fi subiectivă și gusturile nu se discută, dar sper totuși să alegeți ceva pe plac din această listă. Vizionare plăcută. 

P.S. Comentariile și sugestiile sunt binevenite. 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cafeaua din Portugalia

Pește, fructe de mare și alte vietăți comestibile din Portugalia

Deserturi portugheze