Următoarea etapă

Starea de Calamitate a fost prelungită în Portugalia până la data de 14 iunie. Cu toate acestea, deja o parte din activități au fost reluate. Din 1 iunie s-au redeschis centrele comerciale, sălile sportive, restaurantele, cinematografele, grădinițele, teatrele. 
O situație mai specială este la Lisabona. În capitală reluarea normală a activităților ar putea întârzia. Și asta pentru că, în ultima perioadă aici au fost înregistrate mult mai multe cazuri de Covid-19, decât în restul țării. 
În luna iunie își reiau activitatea normală și hotelele. Domeniul turismului a avut cel mai mult de suferit în această perioadă.
Institutul Național de Statistică a prezentat un raport, potrivit căruia 78% din cazările turistice din țară, au înregistrat anulări ale rezervelor programate pentru perioada martie-august. Cele mai multe anulări au fost atestate în Madeira, Azore, Lisabona și regiunea Algarve. 
Spațiile de cazare, care vor relua activitatea, trebuie să obțină înainte de deschidere certificatul ”Clean and Safe”, emis de Ministerul Turismului din Portugalia. Potrivit documentului, clienții și angajații trebuie să respecte un șir de măsuri de prevenire și protecție împotriva la Covid-19. 
  • Hotelele urmează să fie dezinfectate. 
  • Pentru a garanta distanța socială, numărul de persoane admise în fiecare zonă comună va fi redus. 
  • Măștile și mănușile vor deveni parte a vieții cotidiene pentru angajați
  • În restaurante vor fi luate măsuri, pentru a asigura distanța socială dintre oaspeți
  • Clienții vor fi îndemnați să opteze pentru mic dejun, prânz sau cină, în camera hotelului, fie la terasele în aer liber.  
Majoritatea hotelelor din regiunea Algarve anunță, că practic nu au rezervări internaționale pentru luna iunie, de aceea optează foarte mult pe prezența portughezilor de la nord și centrul țării. Anreprenorii își dau seama, că rata medie de ocupare nu va depăși nici măcar 20 la sută, dar și așa, sunt optimiști și speră, ca domeniul turismului să revină cât mai curând la normalitate. 
Totodată, în țară a început redeschiderea campingurilor, la fel cu respectarea măsurilor de protecție necesare. Reluarea activității va fi posibilă acum cu o restricție, de două treimi din capacitate. Agenții economici consideră, că asemenea limită ar putea fi fatală pentru mai multe companii din domeniu. Cu toate acestea, ei speră, că ar putea exista condiții, pentru ca această restricție să fie ridicată. 
În timp ce hotelierii sunt în așteptarea turiștilor, specialiștii în domeniul sănătății, cer autorităților un control riguros în respectarea tuturor normelor sanitare și de igienă, odată cu revenirea la normalitate, la redeschiderea hotarelor și efectuarea călătoriilor. 
Unii specialiști, propun ca cei, care vor intra în țară, să prezinte testele, prin care se confirmă, că nu au Covid-19. Iar dacă nu ar avea acest test, să fie o posibilitate de a face testul contra plată, la sosirea în Portugalia. 
O altă propunere pentru evitarea contaminării în masă, ar fi crearea în fiecare hotel a unei zone, unde o persoană cu simptome de Covid-19 se va afla, până va ști rezultatul testului. 
Până specialiștii vin cu propuneri, iar autoritățile le analizează, primii 140 de turiști din Luxemburg au aterizat ieri în orașul Faro. 
Regiunea Algarve este căutată de către turiști, deoarece este considerată cea mai populară și cea mai sigură destinație de vacanță pe moment. 
Până în prezent, în Portugalia au fost înregistrate mai bine de 32 de mii de persoane infectate cu Covid-19 și peste 1400 de decese din cauza coronavirusului. În regiunea Algarve, 370 de persoane au fost testate pozitiv cu Covid, iar 15 persoane au fost răpuse de virus.  

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cafeaua din Portugalia

Pește, fructe de mare și alte vietăți comestibile din Portugalia

Deserturi portugheze