Portugalia în ”lista neagră”, petreceri ilegale și majorarea numărului de infectări cu Covid-19

Exact acum, când majoritatea țărilor europene decide redeschiderea hotarelor, Portugalia înregistrează mai multe cazuri de Coronavirus, iar din această cauză, o mare parte a statelor europene, au inclus Portugalia în ”lista neagră”. Astfel, în luna iulie, cei care vor dori să călătorească în afara țării, fie vor trebui să prezinte testul la Covid-19, sau să stea în carantină 14 zile, fie nu vor putea în general să călătorească unde și-au propus.  
La data de 26 iunie, în Portugalia au fost înregistrate 323 de cazuri noi de Covid-19 și 6 decese din cauza acestui virus. O situație mai dificilă se atestă în zona de Centru și de Nord a țării. Dacă până acum, în regiunea sudică, Algarve, erau înregistrate mai puține cazuri, în ultimele două săptămâni situația s-a agravat. Vineri, spre exemplu au fost confirmate 21 de cazuri noi. 
O situație alarmantă a fost înregistrată în orașul Lagos, unde în urma unei petreceri ilegale s-au infectat peste 120 de persoane. Alte două evenimente, în orașele Lagos și Albufeira, cu participarea a zeci de persoane, au fost întrerupte de către militari. 
Între timp, specialiștii zilnic înregistrează noi focare, pe care încearcă să le mențină sub control. Drept rezultat, pentru o anumită perioadă sunt închise magazinele, cafenelele, restaurantele, unde au fost depistate cazuri pozitive la Covid. 
În orașul unde locuiesc, Portimao, autoritățile au decis de comun acord cu reprezentanții hotelurilor, să asigure efectuarea testelor la Covid, tuturor angajaților din domeniul hotelier, la fiecare 15 zile. Costurile fiind suportate de proprietarii hotelurilor. 
Funcționarii din domeniul turismului, înțeleg gravitatea situației și admit, că acest an estival practic a fost pierdut. 
Cei din sudul Portugaliei, nu sunt obișnuiți cu această calmitate în mijlocul verii. Plajele sunt practic goale, pe străzi doar localnici, sau conaționali din Centrul și Nordul țării, în restaurante un număr extrem de mic de turiști. 
În această săptămână, sărbătorind cu familia, ziua de naștere a mamei, într-un restaurant destul de cunoscut și recomandat, aici în Portimao - ”A Casa da Rocha”, am discutat cu proprietarul localului, care ne-a spus, că de regulă, anii trecuți, în această perioadă, turiștii stăteau la coadă pentru a intra în restaurant. Acum, doar câteva mese sunt ocupate. 
Cel mai trist este, că în această perioadă dificilă, foarte multă lume a rămas și fără locuri de muncă, fie cu un ajutor nesubstanțial din partea angajatorului sau a statului. 
Care va fi situația de mai departe, cum vor evolua lucrurile, nimeni nu știe. Trăim cu speranța, continuăm să ținem cont de recomandările specialiștilor și așteptăm doar vești bune. 

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Cafeaua din Portugalia

Pește, fructe de mare și alte vietăți comestibile din Portugalia

Deserturi portugheze