Premierul, plaja și ”distanța socială”


La 6 iunie s-a dat start sezonului balnear în Portugalia, dar cu respectarea regulilor precum: distanța socială (distanța fizică de 1,5 metri între diferite grupuri de persoane și distanța de 3 metri între umbrele) capacitate maximă definită a plajelor etc. 
Potrivit noilor reguli, restaurantele, barurile, terasele de pe plajă, vor trebui în mod regulat să curețe spațiile sale (de 4 ori pe zi). Acestea își vor limita capacitatea la 50% și își vor reorganiza localurile pentru a asigura distanța de siguranță. 
Șezlongurile, umbrelele vor putea fi închiriate de o persoană, sau un grup de persoane fie dimineața până la 13.30, fie după orele prânzului (după 14.00). Tot echipamentul va trebui să fie curățat zilnic, după fiecare utilizare. 
Agenția Portugheză de Mediu a definit capacitatea potențială de ocupare a plajelor. Iar prin intermediul aplicației ”Info Praia”, în timp real va fi raportată capacitatea fiecărei plaje. 
Pe plajă vor exista și semne de tip semafor, unde se va indica gradul de ocupare a plajei: verde - nivel scăzut, galben - nivel mare și roșu - nivel maxim de ocupare a plajei. 
Guvernul va putea închide plajele, dacă vor fi încălcate grav normele. În cazul dat, nu sunt prevăzute anumite amenzi, așa că, oficialii fac apel la bunul simț al celor care vor veni la plajă. 
Autoritatea Maritimă Națională va acorda sprijinul necesar, astfel că, 170 de militari vor avea la fel misiunea de a coordona securitatea plajelor. 
Sezonul de scăldat a început abia în câteva regiuni ale țării, printre care și Algarve. În celelalte localități, perioada balneară va începe de pe 13, 20 și 27 iunie. 
Cu ocazia începerii sezonului balnear în regiunea Algarve, premierul portughez Antonio Costa a efectuat o vizită în orașul Portimao, vizitând renumita plajă ”Praia da Rocha”
sursa foto: postal.pt
Doar că, acesta s-a ales cu mai multă critică, decât cu elogiu. Și asta pentru că, prim-ministrul a venit însoțit cu zeci de miniștri, consilieri, secretari de stat și funcționari locali. Fotografiile făcute, vorbesc de la sine. 
sursa foto: postal.pt

sursa foto: postal.pt

Astfel, nu a fost respectată nici o distanță socială, despre care se vorbește atât de mult în ultimul timp și au fost momente în care, oficialii au fost văzuți și fără măști pe față. 
sursa foto: postal.pt
Se pare, să politica și prostia nu au naționalitate. Și în Portugalia uneori se calcă bine prin străchini. 
Cât nu ar părea de haios, dar șeful guvernului a adresat și un apel portughezilor, să aibă grijă în următoarea perioadă, când vor fi 2 zile de vacanță în toată țara și să iasă cu mare atenție din casă. 
sursa foto: barlavento.pt

Mai mulți portughezi au criticat pe rețele de socializare comportamentul celor de la conducerea țării, exemplul negativ pe care îl dau conaționalilor, declarațiile și acțiunile contradictorii. Și, pentru ca tabloul să fie perfect, la eveniment au participat și activiștii mișcării ”Stop 5 G”. No comment. Prostia nu are limite.
sursa foto: barlavento.pt
Între timp, regiunea Algarve a înregistrat cel mai mare număr de cazuri de Covid-19, din ultimele 58 de zile - 7.  
În Portugalia, până la ora actuală au fost confirmate în total peste 34 de mii de cazuri de Coronavirus (+342 la data de 07.06) și mai bine de 1400 de decese din cauza la Covid-19 (+5 la data de 07.06). 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cafeaua din Portugalia

Pește, fructe de mare și alte vietăți comestibile din Portugalia

Deserturi portugheze