Oceanul agitat

Oceanul poate fi nu doar frumos, dar și foarte periculos. 
Abia de s-a permis vizitarea plajelor și scăldatul, că în Portimao (Portugalia) a și fost înregistrat un prim caz de înec. 
Un bărbat de 69 de ani s-a aventurat în oceanul agitat. Nu a mai avut puteri să iasă singur din apă. Atunci, un tânăr de 25 de ani i-a sărit în ajutor. Din nefericire băiatul nu știa să înoate, iar valurile mari au înrăutățit situația. Spre regret, bătrânul nu a mai putut fi salvat, iar tănărul, care a încercat să-l salveze, nu a mai putut ieși din apă și este dat dispărut până la această oră. 
Căutările continuă, dar deocamdată fără rezultat. 
observator.pt
Între timp, autoritățile au avertizat populația în privința agitației pe mare și pericolului de înec. Dar, chiar și așa, ”curajoșii” nu se lasă opriți de valurile mari. Poliția maritimă anunță, că a intervenit pentru a mai salva un tânăr, care a căzut în apă, în timp ce practica kitesurfing. Iar pentru alți 3 înotători la fel a fost solicitat ajutorul salvatorilor. În total, în aceste 5 zile, în Portugalia, salvatorii au intervenit cu ajutorul necesar în 65 de cazuri.  
jn.pt
Specialiștii susțin, că de la începutul acestui an, în țară s-au înecat 46 de persoane. 
Oficial, sezonul balnear începe în Portugalia din 6 iunie. Dar, la moment nu există interdicție de a intra în ocean. Doar că, diferența constă în prezența salvamarilor. Aceștia vor apărea pe plajele portugheze, odată cu începerea sezonului balnear. Până atunci, oamenii sunt îndemnați să fie precauți, pentru că, în caz contrar, nu va avea cine să îi salveze.  


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cafeaua din Portugalia

Pește, fructe de mare și alte vietăți comestibile din Portugalia

Deserturi portugheze