La plajă, cu semaforul!

Începând cu 6 iunie, toți cei care vor vizita plajele din Portugalia, vor trebui să se conducă după anumite reguli.
Chiar dacă, oficial aceasta este data anunțată de autorități în ceea ce privește deschiderea sezonului balnear, Consiliul de Miniștri a aprobat o decizie, prin care, se permite deja aflarea pe plajă și scăldatul, dar este necesară respectarea distanței sociale.
Totodată, iată care sunt regulile, care vor trebui să fie respectate din 6 iunie: distanța socială obligatorie de 1,5 metri între oameni (excepție vor face membrii familiei), 3 metri distanța între umbrelele amplasate. 
Pe lângă aceasta, oficialii propun să includă semafoare sau tabele, unde să fie indicat gradul de ocupare a plajei: verde - grad de ocupare minim, galben - grad de ocupare mediu, roșu - grad de ocupare maxim. 
Cel mai mult așteaptă revenirea la normal regiunea Algarve. Mai bine de jumătate din populația de aici, trăiește pe baza turismului.
Din 18 mai, în Portugalia s-au redeschis restaurantele, cafenelele, magazinele mici, muzeele, terasele, bibliotecile. Unii agenți economici deja sunt pregătiți de sezonul estival, alții fac ultimele pregătiri. 
Începând cu 1 iunie, urmează să fie deschise magazinele mari, mall-urile, cinematografele. 
În același timp, în luna iunie își vor relua activitatea hotelurile. De altfel, domeniul hotelier, în special din sudul țării, a avut mult de suferit în aceste câteva luni de carantină. Ultimele date statistice arată, că în luna aprilie, gradul de ocupare înregistrat de hotelurile din regiunea Algarve, a fost de doar 1%. 
În aceste zile, făcând o plimbare prin oraș (Portimao), mi-am dat seama, că acesta s-a transformat. Și în general, viața s-a schimbat. În această perioadă, este important să ne conducem după anumite reguli impuse. În transport public și spații închise să purtăm mască. 
 
 
Să păstrăm distanța socială, să ne spălăm mai des pe mâini și să le dezinfectăm. 
 
Între timp, magazinele, farmaciile, frizeriile au adaptat localurile conform normelor sanitare și igienice necesare. 
 
 
Manechinele din magazine au început a purta cea mai populară piesă vestimentară a sezonului - masca. 
Lucrătorii din diferite domenii, elevii sunt obligați să poarte măști de protecție sau viziere. 
dinheirovivo.pt
 
noticiasdosorraia.pt

visaosapo.pt
Oamenii sunt practic peste tot cu măști, iar pe internet au apărut o mulțime de modele de viziere și măști, atât pentru adulți, cât și pentru copii. 

 
Până la această oră, în Portugalia au fost înregistrate peste 29 de mii de persoane infectate cu Covid-19. Mai bine de 1200 de persoane și-au pierdut viața din cauza virusului.
În același timp, sunt atestate peste 5 milioane de îmbolnăviri la nivel mondial și 331 de mii de decese. Chiar și așa, lumea încearcă să revină treptat la normal. Oamenii învață să conviețuiască cu Covid-19.
Ce va urma și cum va fi, urmează să vedem. Important să ținem cont de recomandări, să ne conformăm regulilor, să avem responsabilitate și respect. Să avem grijă de sănătate, să fim optimiști și să gândim pozitiv. 
Toate bune! Și să ne auzim de bine. 

P.S. În cazul în care vă par interesante postările mele și ați dori să citiți articole la diferite teme, îmi puteți scrie comentarii. Mă găsiți aici, sau:
Facebook: marinapin.blog
Instagram: marinapin.blog
Apreciați paginile mele și aflați mai multe detalii despre Portugalia și viața mea de aici, ocupațiile preferate, diverse recomandări și alte informații utile, interesante, distractive și amuzante. 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cafeaua din Portugalia

Pește, fructe de mare și alte vietăți comestibile din Portugalia

Deserturi portugheze