O nouă porție de filme (partea III)

Continui cu lista de filme bazate pe fapte reale. Am ales câteva pelicule mai noi, dar și unele mai vechi, care, pot fi privite lejer într-o seară.
”Trial By Fire” - Acțiunea are loc în Texas. Un bărbat este acuzat de uciderea copiilor săi, decedați într-un incendiu. Acesta însă nu-și recunoaște vina. Până la urmă, bărbatul ajunge la închisoare, unde așteaptă sentința de condamnare la moarte. După mai mulți ani, de această istorie se arată interesată Elizabeth Gilbert, care toată viața ei duce o luptă cu sistemul. 
Un alt film, care îmbină în sine și dramă, și sport, și comedie, este ”Eddie the Eagle”. O poveste pozitivă despre un britanic, săritor cu schiurile. Pe cât de neîndemânatic, pe atât de curajos și mereu încrezător în forțele proprii. Cu ajutorul unui antrenor rebel, Eddie reușește să ajungă la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Calgary, din 1988. Acest film mi-a răscolit diverse emoții. Și recomand să-l vedeți neapărat, în cazul în care încă nu ați reușit să-l vizionați. 
Sportul nu înseamnă doar premii, victorii, fani, dar și multă muncă, traume, stres și chiar viață distrusă. Privind asemenea filme și văzând de ce este în stare un om, începi să privești altfel lucrurile, prinzi la puteri și mergi înainte, uitând de probleme. Așa că, vă propun să vizionați mai des filme despre sport și despre sportivi.
O altă peliculă de acest gen, este ”Ride Like a Girl”. Michelle, de mică visează să devină jockey, dar mai multe evenimente nefericite, o fac să uite pe moment de visul său. Însă, caracterul puternic, îi dictează să nu renunțe la ceea ce dorește.  
”The Banker” - este o istorie incredibilă, ce se desfășoară în America anilor 60. Filmul descrie povestea a doi parteneri de afaceri afro-americani, care au fondat o agenție imobiliară. Dar, pentru a putea administra în continuare afacerea și pentru a avea rezultate, bărbații sunt nevoiți să angajeze un alb din clasa muncitoare, să joace rolul șefului companiei lor. Între timp, cei doi antreprenori pretind a fi șoferul și omul de serviciu al firmei. Doar, că în culmea succesului, amenințarea expunerii atârnă asupra lor. 
Este un film nu doar afaceri, bani, contracte, finanțe, dar și despre relații, încredere, responsabilitate, talent, curaj, muncă, inventivitate. Merită văzut. 
Și ultimul film, pe care vreau să-l recomand, se numește ”Saint Judy”. 
Judy Wood, e un avocat legendar, care a luptat să schimbe soarta mai multor femei emigrante. La începutul carierei sale, a fost un apărător public, dar reușitele sale în mai multe procese, i-au permis să obțină recunoaștere și un loc de muncă bine plătit în Los Angeles. Astfel, Judy începe lucrul cu cazurile legate de migrație. Iar pentru un anumit caz, va trebui să lupte cu înverșunare. 
Cam astea au fost filmele selectate pentru această săptămână. Nu pretind, că acestea ar fi mari capodopere, cu sute și mii de recenzii pozitive, dar cred, că peliculele sunt perfecte de a fi privite, spre exemplu într-o seară de weekend, într-o atmosferă destinsă. 
Așa că, pregătiți pop-corn și vizionare plăcută. 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cafeaua din Portugalia

Pește, fructe de mare și alte vietăți comestibile din Portugalia

Deserturi portugheze