Fără turiști, cu restaurantele goale și festivaluri anulate

Sezonul estival în acest an în regiunea Algarve, Portugalia se pare că va arăta total diferit. Dacă anii trecuți, în această perioadă, sudul Portugaliei era plin de turiști veniți în vacanță, anul 2020 e mai deprimant. Coronavirusul a dat peste cap planurile la toți.
Un studiu britanic arată că, Portugalia de rând cu Italia și Spania va avea pierderi destul de mari în domeniul turismului. Astfel, numărul străinilor, care vor dori să viziteze aceste țări în anul curent va scădea semnificativ cu până la 40 și 49 la sută. 
La sfârșitul lunii aprilie, guvernul portughez a decis ieșirea treptată din carantină, iar Starea de Urgență a fost schimbată pe Starea de Calamitate. Au început să fie redeschise frizeriile, magazinele mici, librăriile, serviciile sociale. De pe data de 18 mai își vor reîncepe activitatea restaurantele, magazinele mai mari. La școală vor reveni doar elevii claselor a 11-a - 12-a.  Iar începând cu 1 iunie se redeschid creșele, grădinițele, sălile de sport, mall-urile, hotelurile. 
Între timp, regulile introduse pe timp de carantină rămân în vigoare. Plus la toate, purtarea măștilor și vizierelor în spații închise, în transport public a devenit obligatorie. Cei care nu se vor conforma normelor, riscă amenzi de la 120 la 350 de euro. 
 
 
Totodată, Institutul Național de Statistică a prezentat ultimele date privind șomajul. Astfel, regiunea Algarve are cel mai înalt procent al persoanelor rămase fără loc de muncă. Și, deocamdată proprietarii de restaurante, cafenele, hotele nu se arată foarte optimiști în ceea ce va urma.  Iar ultima noutate venită din partea autorităților, se pare că i-a decepționat și mai mult. Asfel, toate spectacolele și festivalurile de muzică din Portugalia, vor fi amânate deocamdată până la data de 30 septembrie. 
Până la această oră, în Portugalia au fost înregistrate în total peste 27 de mii de cazuri de Covid-19. Mai bine de 1000 de persoane au decedat din cauza Coronavirusului. În regiunea Algarve au fost înregistrate 346 de persoane cu Covid. 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cafeaua din Portugalia

Pește, fructe de mare și alte vietăți comestibile din Portugalia

Deserturi portugheze