Filmul de duminică

Pentru această duminică am ales câteva filme, pe care le recomand să le priviți. În acest top, găsiți pelicule pentru orice gust. Sunt și desene animate, filme pentru întreaga familie, dar și pelicule mai sensibile și excentrice. Iată lista: 

1. Chiar dacă mai este ceva timp până la sărbătorile de iarnă, eu vă propun din tot sufletul să vedeți noul film de desen animat ”Klaus”. Pelicula spaniolă, descrie istoria unui tânăr poștaș pe nume Jesper, care are misiunea de a aduce poșta într-un sat ciudat. Acolo el îl întâlnește pe un bătrân cu barbă albă, pe nume Klaus. De aici și pornește întreaga aventură. Nu vă ofer alte detalii, vă las să priviți filmul, pentru că, în opinia mea este minunat. Desenul animat este dinamic, haios, emoțional și este perfect de a fi privit cu toată familia. 
2. Următorul film, la fel poate fi privit cu toată familia. Și este o poveste cunoscută tuturor ”Aladdin”. În copilărie adoram desenul animat ”Aladdin”. Iar când a ieșit și filmul, am zis că trebuie să-l văd neapărat. În timp ce unii au criticat pelicula, alții s-au arătat mulțumiți de varianta nouă a filmului. Eu sunt printre cei care a privit cu mare plăcere pelicula. Povestea evident e aceeași: Aladdin -lampa fermecată- Duhul din lampă - Jasmine - multă aventură, situații amuzante, culori și muzică, multă muzică. Dacă nu sunteți amator de musical, unde se cântă și se dansează destul de mult, atunci treceți cu vederea acest film. Pentru toți ceilalți, este o peliculă perfectă pentru a fi privită într-o seară de duminică. 
3. ”The Sea Inside” - este un film spaniol mai vechi, din anul 2004, care a fost premiat cu Oscar la categoria ”Cel mai bun film străin”. Eu din păcate l-am descoperit abia acum. Pelicula este bazată pe povestea vietii lui Ramon Sampedro, un spaniol, mecanic de vas, care în urma unui accident rămâne paralizat. Iar de mai bine de 25 de ani, bărbatul luptă pentru dreptul de a fi eutanasiat. Un film destul de emoționant, trist, puternic, contradictoriu. Dar la sigur, este o peliculă care te face să vezi altfel unele lucruri. Eu am plâns practic tot filmul. Așa că, înainte de vizionare să vă asigurați cu șervețele. 
4. ”The Curious Case of Benjamin Button” - și acest film are ceva ani și sunt convinsă, că mulți l-ați văzut, eu însă abia acum am găsit timp să-l privesc. Pentru cei ce încă nu l-au privit, este un film dramatic, despre Benjamin Button care se naște bătrân, dar pe măsură ce înaintează în vârstă, acesta întinerește. Pelicula relatează povestea acestui om ieșit din comun, a persoanelor și locurilor pe care le descoperă de-a lungul vieții, a iubirilor și despărțirilor pe care le trăiește, dar și a bucuriilor vieții, și tristeții morții.  Un film bun, neordinar și captivant. Are o durată de peste 2 ore, așa că ar trebui să vă înarmați cu răbdare și timp. 
5. Și ultimul film din această listă, pe care îl recomand spre vizionare este ”Joker”. O peliculă controversată, dramatică și extrem de violentă. Dacă nu sunteți adeptul unui asemenea gen de filme, mai bine să vă abțineți de la privit. Peliculă prezintă istoria lui Arthur Flech, un bărbat singuratic, abuzat, cu probleme mintale, care, pe măsură ce societatea continuă să-l repsingă, el se transformă într-un personaj ale cărui acțiuni devin extrem de violente. Nu voi oferi prea multe detalii, pot doar să vă spun, că mi-a plăcut cât de bine actorul Joaquin Phoenix l-a interpretat pe personajul principal (Joker). Eu personal am văzut acest film nu doar din perspectiva unei pelicule cu multe momente violente și agresive. Filmul m-a făcut să văd altfel anumite lucruri, să mă gândesc în ce vremuri și în ce societate trăim, cum ne comportăm unii față de alții etc. Dacă v-am convins, atunci vizionare plăcută. 



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cafeaua din Portugalia

Pește, fructe de mare și alte vietăți comestibile din Portugalia

Deserturi portugheze