Alegeri, plimbare și un pui fript

Am ajuns din nou la alegeri. De această dată am fost să votez președintele României. Ținând cont de faptul, că în orașul Portimao (Portugalia) unde mă aflu, nu a fost deschisă secție de votare, am decis să fac o scurtă călătorie în orașul vecin - Lagos, pentru a vota. 
Și dacă tot a fost zi liberă, am decis să mergem cu toată familia. La gara de tren ne-am luat biletele spre Lagos și am pornit cu bună dispoziție la drum. 
 
 
În 20 de minute eram la destinație. Am pornit direct spre secția de votare, care a fost organizată în cadrul Camerei Municipale din Lagos. 
Câteva minute și ne-am exercitat dreptul la vot. 
Și pentru că timpul era perfect, am decis să facem o plimbare mai lungă. Așa că am hoinărit pe străzile înguste ale orașului, am admirat monumentele istorice și clădirile noi. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Chiar dacă este un orășel mic, să știți că aveți ce vedea aici. Găsiți și muzee, biserici, galerii de artă, grădină zoologică, centru de știință etc. Noi am fost practic peste tot în orașul Lagos, pentru că nu este prima dată când îl vizităm. Dar chiar și așa, nu ne-am plictisit deloc. De fiecare dată, parcă vezi și descoperi ceva nou. 
 
 
 
 
 
După câteva ore de plimbare, am cam înghețat și am decis să facem un popas. Evident, nu am putut să nu savurăm un ceai fierbinte și o cafea deosebit de aromată. 
Luna aceasta este perfectă pentru cei care nu sunt amatori de plajă și bronzat, sau cei ce urăsc străzile aglomerate și mulțimea de turiști. În această perioadă, pe ulicioare poți vedea foarte multe persoane de vârsta a treia, sau cupluri venite să savureze o vacanță cu soare, cu briză de ocean, dar cu un aer răcoros. Chiar dacă în lunile de toamnă-iarnă vântul aici este destul de puternic și rece, iar uneori ploile nu se opresc câteva zile, turiștii se aventurează, vin în orașul Lagos pentru a prinde zile senine și a face o călătorie cu barca prin renumitele grote din regiune. 
 
 
 
 
Plimbându-ne pe faleză, am zărit pe cineva cunoscut, era chiar Charlie Chaplin :) 
Am schimbat vreo două vorbe cu actorul și am plecat mai departe, pentru că de la vântul rece ne-au cam înghețat nasurile. Așa că, am ales să mergem doar pe partea de drum cu mult soare. 
De aceea, dacă ajungeți în noiembrie prin Lagos, să știți că trebuie să vă luați neapărat și haine mai groase. La fel să nu uitați de ochelari, cremă hidratantă pentru mâini, ruj igienic și ceva de protecție solară. Și bineînțeles, nu uitați haine și încălțăminte cât mai comodă, pentru că, aici va trebui să mergeți mult, iar drumurile sunt făcute doar pentru încălțăminte cu talpă joasă. 
 
 
Pentru că se apropia timpul de plecare, am decis să luăm un prânz rapid. Eram în apropierea unui renumit supermarket din zonă ”Pingo Doce”. De regulă în aceste magazine se servește și mâncare. 
Am intrat să vedem dacă putem lua aici prânzul și ne-am bucurat, că aici era pus la dispoziție tipicul bufet suedez. Vai, dar ce ne-am mai decepționat când am văzut mâncarea. Varietate zero, supe și salate nu am gasit. Doar niște cartofi, paste și carne friptă. 
Este ceva total opus la ceea ce am văzut și am mâncat în supermarketul ”Pingo Doce” din Portimao. De aceea, vă sugerez să găsiți timp și să mergeți totuși la unul din restaurantele din oraș. Poate o să vă coste ceva mai mult, dar veți rămâne și sătul, și mulțumit. Aici sunt foarte multe localuri cu bucate delicioase, pe orice gust. 
Plimbându-ne prin magazin am găsit în sfârșit vinuri din Republica Moldova. În regiunea de Sud a Portugaliei, nu peste tot poți găsi vinurile noastre. De aceea, chiar m-am bucurat să le văd pe raft, alături de vinurile portugheze și franceze. Apropo, prețurile sunt diferite, pentru orice buzunar (de la 3 euro la 28)
 
 
După popas am prins la puteri și am ajuns rapid la tren. Obosiți, dar fericiți am ajuns cu bine în Portimao. Iar a doua zi am aflat și rezultatele alegerilor prezidențiale din România. 


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cafeaua din Portugalia

Pește, fructe de mare și alte vietăți comestibile din Portugalia

Deserturi portugheze