Filmele Săptămânii

Demult nu am scris despre filme, de aceea m-am gândit, că ar fi cazul să vin cu câteva recomandări pentru această săptămână. Peliculele pe care le-am privit și pe care le propun să le vizionați sunt diferite ca gen, de aceea, sper să alegeți ceva din această listă. 
Prima recomandare este filmul ”Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile” - Pelicula relatează o poveste bazată pe fapte reale, despre un tânăr simpatic, care într-o zi ajunge după gratii, fiind învinuit de săvârșirea câtorva crime. Ted se declară nevinovat. El refuză sprijinul avocatului și începe să se apere de unul singur în instanță. 
Mi-a plăcut acest film pentru că, într-o anumită măsură te ține în suspans. La fel mi-a părut destul de interesant cum au fost redate momentele când Ted se apără în instanță. Evident că, pe parcursul filmului apar și asemenea emoții ca ură, șoc, dezacord, furie. La finalul peliculei, veți avea ocazia să urmăriți foto și video despre adevăratul Ted Bundy. Iar interviurile lui, felul de a vorbi, de a se comporta o să vă pună pe gânduri. 
Următorul film pe care l-am văzut și îl recomand spre vizionare este ”Hotel Mumbai”. Și această peliculă este bazată pe fapte reale. Filmul ne arată, cum a avut loc asaltul asupra renumitului hotel Taj Mahal din Mumbai, India. 
Timp de aproape 70 de ore, sute de oameni sunt luați ostatici, în timp ce un grup de pakistanezi continuă asaltul. Într-un anumit moment în hotel izbucnește un incendiu, iar oamenii nu prea au scăpare. Unicii care îi pot salva sunt angajații hotelului, care depun toate eforturile pentru a-i scoate pe oameni vii și nevătămați. Pe mine filmul m-a ținut în suspans. Chiar dacă pe alocuri acesta părea un pic ridicol și fără sens, totuși, subiectul peliculei m-a făcut să vizionez până la final filmul. Și bineînțeles, ultimele minute ale peliculei sunt cele mai interesante. Când sunt arătate imagini reale a tot ce s-a întâmplat în timpul atacului din 2008. Un film șocant, dureros și real. 
Cel de-al treilea film propus este unul pozitiv și plăcut. ”A Dog`s Way Home” - descrie istoria emoționantă a cățelușei Bella, care trebuie să parcurgă aproape 600 de km, pentru a ajunge acasă la stăpânul său iubit, Lucas. Este un film ce poate fi vizionat cu toată familia. E haios, interesant, sensibil și educativ dacă vreți. Nu am avut mari așteptări de la această peliculă, dar am rămas plăcut surprinsă, așa că, recomand cu încredere. 
Un alt film emoționant, dar în celași timp puternic, tulburător, dramatic și pur și simplu extraordinar este ”Shoplifters”. Este povestea unei familii sărace din Japonia, care este gata să facă orice pentru a supraviețui. Astfel, într-o seară, după un tur de furturi din magazine, capul familiei întâlnește în calea sa o fetiță, lăsată de părinți la balcon în frig. Acesta decide să aducă în familia sa copila și să o lase peste noapte la ei. Însă, aflând că aceasta este maltratată de părinți, fetița este lăsată în noua familie, care, chiar dacă este săracă, pare destul de fericită. Doar că, într-o zi o întâmplare neprevăzută dezvăluie brusc secretele familiei. Un film profund și sensibil. Vă asigur că veți asculta atent fiecare frază din această peliculă. 
Ultimul film din lista de astăzi este de fapt un serial. Este vorba de ”Cernobîl”. Evident că, multă lume deja l-a privit și s-a expus asupra acestuia. Serialul prezintă istoria uneia din cele mai mari catastrofe nucleare. În film fiind arătat cum și de ce s-a întâmplat dezastrul. Totodată, cea mai șocantă parte, sunt istoriile greu de descris ale celor ce au luptat și s-au sacrificat în acea catastrofă.
Chiar dacă știți în linii generale, din cărți, ziare sau internet, despre ceea ce s-a întâmplat la Cernobîl, vă asigur că acest serial o să vă șocheze cu adevărat. O să priviți cu alți ochi istoria celei mai mari catastrofe. Iar cuvântul dezastru se va asocia cu sutele de oameni care au avut de suferit. În același timp, după vizionarea acestui serial, sunt convinsă, că veți fi curioși să aflați și mai multe detalii despre ceea ce s-a întâmplat în aprilie 1986. În cazul în care nu ați văzut încă serialul, vă recomand neapărat să-l priviți. 
Cam astea au fost fost filmele pe care le-am văzut în ultima perioadă și pe care le recomand cu încredere spre vizionare. Sper să vă alegeți ceva pe plac. Vizionare plăcută!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cafeaua din Portugalia

Pește, fructe de mare și alte vietăți comestibile din Portugalia

Deserturi portugheze