Delfin din plastic

Până în anul 2050, în oceane am putea avea mai mult plastic decât pești. 
19 mii de sticle din plastic sunt produse în timp ce citești acest mesaj.
O sacoșă din plastic este produsă în mai puțin de 10 secunde, este utilizată mai puțin de 15 minute, dar se degradează sute de ani. 
Chiar dacă nu este o informație nouă privind aspectul negativ al produselor din plastic asupra mediului ambiant, totuși autoritățile orașului Portimao (Portugalia) au decis din nou să atragă atenție acestei probleme. Astfel, în fața Muzeului din Portimao a fost inaugurat un delfin de opt metri lungime, confecționat în totalitate din reziduri plastice. Proiectul ”Auziți Oceanul”, fiind realizat de artista plastică B. J. Boulter. 
În ultimii ani în Portugalia se atrage o atenție sporită problemei deșeurilor din plastic. Parlamentul, autoritățile locale aprobă un șir de legi și regulamente în ceea ce privește reducerea și chiar interzicerea producerii și utilizării materialelor plastice. 
Spre exemplu, compania aviatică portugheză ”Hi Fly” a fost printre primele care a decis eliminarea din uz a produselor din plastic, înlocuind tacâmurile, farfuriile, paharele plastice cu materiale reciclabile. 
Evident că este un drum lung până la realizarea obiectivelor propuse. Dar cu pași mici, poți ajunge la rezultate grandioase. 


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Pește, fructe de mare și alte vietăți comestibile din Portugalia

Cafeaua din Portugalia

Deserturi portugheze