Filmul de duminică

Pentru acest sfârșit de săptămână vreau să vă recomand spre vizionare câteva filme. De această dată am ales pelicule ceva mai recente. 
”Capernaum” - Este istoria unui băiat libanez, aflat într-o situație greu de descris, dar care, așa mic fiind, încearcă pur și simplu să supraviețuiască. Copilul fuge de acasă și începe singur să-și poarte de grijă. Rolul principal în acest film l-a jucat un refugiat sirian, fără experiență în actorie. Aș avea atâtea de scris despre această dramă, dar nu vreau să ofer multe detalii, pentru că, în cazul în care decideți să o priviți, atunci să vă țină în suspans pelicula. Mie mi-a plăcut foarte mult filmul. Nu m-am dezlipit nici pentru o secundă de la ecran. Foarte și foarte bun. 
”The Professor and The Madman” - în cazul dat este o dramă biografică. Filmul prezintă istoria unui profesor și a unui nebun, care lucrează asupra primei ediții ale Dicționarului Oxford al Limbii Engleze. Pelicula este nu doar despre ambiție și determinare, dar și despre prietenie, iertare, pasiune pentru lectură. Un film bun, interesant și neordinar. 
”The Boy Who Harnessed The Wind” - Tânărul William, locuiește împreună cu familia în mediul rural din Malawi. Merge la școală și are un interes sporit pentru studii. Doar că, din cauza secetei, comunitatea este lovită de foamete. Părinții nu au bani pentru a achita taxele, iar băiatul este forțat să renunțe la școală. Fiind destul de inventiv, William găsește o soluție pentru a ajuta comunitatea și a continua orele. Este un film destul de bun, puternic, care merită văzut. 
”On The Basis Of Sex” - Este un film bazat pe un caz real. Este povestea vieții lui Ruth Bader Ginsburg, cea de-a doua femeie judecător la Curtea Supremă a SUA. După absolvirea studiilor, tânăra nicidecum nu reușește să se angajeze, pentru că nici o firmă de avocați nu dorește să lucreze cu o femeie avocat. În opinia angajatorilor, femeile nu pot ocupa o asemenea funcție, pentru că sunt prea emotive. Tânăra nu poate accepta o asemenea situație și începe lupta cu discriminarea. 
Și ultimul film din această listă este ”Arctic” - Pelicula mi-a plăcut mai mult prin imagine, decât prin acțiune sau scenariu. De altfel, comentariile la acest film s-au împărțit. Unii au criticat pelicula, numind-o plictisitoare, alții s-au arătat entuziasmați de film. Este povestea unui bărbat care a naufragiat în pustietate arctică. Într-un moment dat, apare șansa de a fi salvat, dar în urma unui tragic accident, ocazia salvării este pierdută. Atunci bărbatul trebuie să decidă, fie așteaptă o echipă care îl va salva, fie pornește singur într-o cursă mortală. 
Aceasta a fost lista de filme pe care le-am privit și pe care le recomand spre vizionare. Sper să alegeți ceva pe placul vostru. Toate bune ;) 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Pește, fructe de mare și alte vietăți comestibile din Portugalia

Cafeaua din Portugalia

Deserturi portugheze