Restricțiile impuse, indiferența unor turiști și revenirea la normal

În această săptămână am analizat zeci de știri, rapoarte și statistici, cu referire la situația cu Covid-19 în Portugalia și în lume. Potrivit unor date, în unele țări se atestă o situație  mai bună, în altele deocamdată nu sunt rezultate  îmbucurătoare. 
Ținând cont că e vară și multă lume își planifică totuși concediul, evident, că este important să fie cunoscute datele statistice la capitolul infectări în țara unde se dorește petrecerea vacanței. Nu mi-am propus să laud sau să critic pe cineva. Fiecare persoană singură va decide unde să călătorească în situația actuală. Dar, recunosc, îmi par neclare unele decizii ale autorităților unor state, în privința deschiderii hotarelor (unde situația epidemiologică nu e tocmai bună) și restricțiile impuse altor țări (unde situația pare a fi calmă la capitolul dat). 
În ceea ce privește Portugalia, potrivit ultimelor informații, mai multe state europene nu recomandă călătoriile în această țară și introduc restricții la revenirea din vacanță.
La fel pentru cetățenii portughezi, continuă să fie închise câteva hotare. Autoritățile au rămas nedumerite de reacția unor țări. Probabil, drept răspuns la tot ce se întâmplă, și Portugalia a decis că, cetățenii străini, care vor veni aici, să prezinte testul la Covid, fie să îl facă pe loc. 
La data de 11 iulie, în Portugalia au fost înregistrate 542 de cazuri noi de Covid și 8 decese. Între timp, numărul turiștilor a început treptat să crească, în special în zona de sud a țării. Doar că, mai mulți turiști, dau dovadă de lispă totală de respect și încălcarea tuturor regulilor posibile. Spre exemplu, unii din ei nu poartă măști în spațiile închise, nu păstrează distanța, se adună în grupuri extrem de mari și fac petreceri. Astfel, reprezentanții hotelelor, restaurantelor, barurilor sunt nevoiți să acționeze și să cheme organele de drept, pentru a soluționa aceste probleme. 
Unii se poartă destul de arogant, fac glume proaste la normele impuse și sunt convinși, că fiind în vacanță ei pot face orice, fără a fi pedepsiți. 
De aceea, în cazul în care vă porniți în vacanță, citiți cu atenție regulile, respectați normele și aveți respect față de cei, la care mergeți în vizită. 
Da, în Portugalia se poartă măști de protecție, da, se atenționează în cazul în care cineva încalcă legea, dar totul se face, pentru îmbunătățirea situației epidemiologice din țară.  
Autoritățile, angajatorii din diferite domenii, încearcă să creeze condiții sigure, atât pentru cetățenii săi, cât și pentru turiștii dornici să exploreze Portugalia. 
Tocmai de aceea, este foarte important să nu panicăm, să avem o stimă reciprocă și să respectăm regulile impuse.  
Toate bune vă doresc, sănătate și călătorii plăcute, fără pericole. 


P.S. Rog toți cei, care nu cred în existența virusului, dar sunt fanii antenelor 5 G, îl pomenesc de bine pe Bill Gates și îndeamnă lumea să ardă măștile de protecție, să nu se obosească să lase comentarii. Am citit destule mesaje și știu câtă prostie se poate aduna în cap la unii oameni.  

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cafeaua din Portugalia

Pește, fructe de mare și alte vietăți comestibile din Portugalia

Deserturi portugheze