Prima mască anti-COVID-19

Prima mască textilă și reutilizabilă, cu o capacitate dovedită de inactivare a Coronavirusului, a fost creată în Portugalia, datorită unui proiect, care a reunit diferite companii și mediul academic, scrie presa portugheză. 
sursa: mo-online.com
Masca MOxAd-Tech „a trecut cu succes testele efectuate de Institutul de Medicină Moleculară João Lobo Antunes, devenind astfel prima mască capabilă să inactiveze virusul SARS-CoV-2”.
sursa: mo-online.com
Specialiștii susțin, că, pe lângă faptul că masca a fost confecționată dintr-o țesătură cu caracteristici antimicrobiene, aceasta a demonstrat ”o protecție suplimentară”. 
În urma mai multor teste efectuate de Institutul de Medicină Moleculară, s-a ajuns la concluzia, că ”masca are o acoperire inovatoare, care neutralizează virusul SARS-CoV-2, atunci când acesta vine în contact cu țesătura, efect care se păstrează chiar și după 50 de spălări”, menționează savanții. 
sursa: mo-online.com
Pedro Simas, cercetător și virolog la acest institut, explică, că există o diminuare virală de 99%, după o oră de la contactul cu virusul. 
sursa: mo-online.com
Măștile sunt deja vândute în toate țările UE. Prețul acestora este de 10 euro. 
sursa: mo-online.com
În Portugalia, acestea sunt disponibile în magazinele MO, Continente și farmaciile Well's. 
sursa: mo-online.com

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cafeaua din Portugalia

Pește, fructe de mare și alte vietăți comestibile din Portugalia

Deserturi portugheze