Filme pentru weekend

M-am gândit, că este sfârșitul săptămânii și e perioada perfectă pentru odihnă, relaxare și un film bun. În ultima lună am privit mai multe pelicule, unele reușite, altele mai puțin. Le-am selectat atent, iar astăzi am decis să vă recomand o scurtă listă de filme interesante, emoționante, amuzante și pur și simplu perfecte pentru un weekend. 
”Docteur?” (”A Good Doctor”) (2019) - Când ești medic de serviciu, ai o responsabilitate enormă. În timp scurt, trebuie să iai anumite decizii, să pui corect diagnoza, să prescrii tratamentul necesar și să fii gata să asculți zeci de pacienți, cu problemele și temerile lor. Personajul principal al filmului, pe lângă toate, nu doar a avut nenorocul să lucreze în ajunul sărbătorilor, dar a și rămas practic imobilizat, din cauza durerii de spate. Pentru a nu fi concediat, el cere ajutorul unui tânăr curier. Iar de aici încep peripețiile celor doi. 
Filmul mi-a părut foarte bun și amuzant. L-am privit cu plăcere și recomand cu încredere să-l vedeți. Buna dispoziție vă este garantată. 
”Storm Boy” (”Мой друг, мистер Персеваль”)(2019) - este o dramă bazată pe celebra carte cu același nume. O istorie interesantă, despre o prietenie neobișnuită și necondiționată. Atunci, când un fost om de afaceri, începe să vadă imagini din trecutul său, pe care la început nu le poate explicat, viața lui ia o întorsătură dramatică. Michael Kingley își amintește de copilăria sa, crescând pe o coastă izolată, împreună cu tatăl său. Iar atunci, când nepoata sa se revoltă împotriva tatălui ei, bărbatul este forțat să-și reevalueze viața și să o oprească să meargă pe o cale identică cu cea pe care el o luase cu ani în urmă. Michael îi povestește nepoatei sale, cum în copilărie a crescut un pelican extraordinar și cum legătura lor foarte specială și aventurile de neuitat au avut un efect profund asupra vieții lor. 
Este un film emoționant, sensibil și dar foarte frumos. 
”Mein Blind Date mit dem Leben” (”Несмотря ни на что”) (2017) - este un alt film, care mi-a părut destul de interesant, haios și perfect pentru weekend. Saliya Kahawatte, este un tânăr ce vrea să facă o carieră în domeniul hotelier. El visează să facă stagiere la cel mai prestigios hotel din Munchen. Doar că, într-o zi, vederea lui începe să scadă brusc, ceea ce poate pune punct carierei sale. Tânărul decide să meargă mai departe și începe stagiul la hotel, fără a anunța conducerea despre problema sa. Un film bun, despre scopuri, vise, putere, voință, responsabilitate și oameni de încredere. 
”La Belle Epoque” (”Прекрасная Эпоха”) (2019) - Viața lui Victor, un bărbat trecut de 60 de ani, este dată peste cap, atunci când Antoine, un antreprenor, îi propune un nou tip de atracție - reconstruirea unor evenimente istorice. Clienții aleg o perioadă din viața lor și datorită actorilor, scenografiei, ei practic se pot întoarce în timp. Victor alege să retrăiască săptămâna în care și-a întâlnit marea dragoste. 
Un film ce are și umor, și ceva dramă, dar și mult romantism. Pe alocuri, pare o peliculă un pic bizară, ordinară, lipsită de sens, pe care unii nu prea o înțeleg, dar vă asigur, până la final o să îndrăgiți filmul.  
”Mestari Cheng” (”Мастер Чен”) (2019) - După moartea soției sale, bucătarul și proprietarul restaurantului, Cheng pornește împreună cu fiul său în călătorie, într-un sat îndepărtat din Finlanda, pentru a se întâlni cu un vechi prieten. La sosire, însă, se dovedește, că nimeni nu a auzit de o astfel de persoană. Proprietara unei cafenele, decide să ofere cazare străinilor, iar în schimb, Cheng o ajută la bucătărie. Însă, viza sa de turist se termină, iar sătenii trebuie să inventeze ceva, pentru a-l ajuta pe Cheng să rămână. 
Un film frumos, pozitiv, despre viața reală, despre momente nefericite și succese realizate, despre viitor, încredere și soartă. 
Am privit cu mare plăcere toate aceste filme și le recomand cu încredere. Vă doresc vizionare plăcută. Sper, să vă alegeți ceva pe plac. 

Dacă aveți întrebări, sugestii sau doriți să citiți și alte articole despre filme și nu numai, mă găsiți aici:
sau aici:



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cafeaua din Portugalia

Pește, fructe de mare și alte vietăți comestibile din Portugalia

Deserturi portugheze