Filmul de duminică

Dacă tot s-a întâmplat, să stăm în aceste zile mai mult pe acasă, vreau să vă propun spre vizionare câteva filme. Apropo, o parte din pelicule, la fel mi-au fost recomandate. 
Eu sunt adepta genurilor de filme thriller, detectiv, de aceea astăzi vin cu 5 filme anume din această categorie. 

1. ”Loft” - 5 prieteni, toți căsătoriți, decid să închirieze un loft, unde vor putea să se întâlnească cu amantele. Doar că, într-o zi, amicii găsesc în apartament cadavrul unei tinere. Și pentru că, nimeni altcineva nu știa de locul lor secret, bărbații încep să se suspecteze unul pe altul de crimă. 
Filmul nu m-a plictisit. Ba dimpotrivă, m-a ținut în suspans până la final. Mi-a plăcut scenariul, ideea, de aceea, în cazul în care încă nu ați văzut pelicula, merită să o priviți. 
2. ”Before I Go to Sleep” - și acesta este unul din filme, care te face să te gândești mereu cine ar putea fi personajul negativ. Este un thriller bazat pe un best-seller mondial, care relatează povestea unei femei, care din cauza unui tragic accident, se trezește în fiecare dimineață fără să-și aducă aminte nimic din trecutul ei. Dar într-o zi, aceasta află un adevăr, care o face să-i pună la îndoială pe cei din jurul ei. Foarte bun film, cu actori care și-au jucat perfect rolurile. 
3. ”Knives Out” - este un film care a îmbinat în sine câteva categorii: detectiv, dramă, crimă și chiar comedie. Este atât de diferită această peliculă, dar atât de interesantă, că o recomand cu încredere. Filmul prezintă istoria unui scriitor, care este găsit mort în reședința sa, imediat după aniversare. Un detectiv se apucă de elucidarea acestui caz. Și de aici pornește aventura. 
Eu zic, că este un film foarte reușit. La sigur nu vă veți plictisi la vizionarea lui. 
4. ”Motherless Brooklyn” - New York-ul anilor 50. Acțiunea filmului urmărește povestea unui detectiv particular, care e afectat de sindromul Tourette, Lionel Essrog, care încearcă să afle misterul asasinării mentorului și singurului său prieten Frank Minna. Mi-a plăcut atât scenariul acestui film, cât și protagoniștii. Edward Norton în general este unul din actorii mei preferați. Indiferent ce rol trebuie să interpreteze, acesta se descurcă minunat cu misunea sa. 
5. ”El Secreto de Sus Ojos” - această peliculă argentiniană a apărut în 2009 și chiar a câștigat premiul Oscar pentru cel mai bun film străin. Eu însă, abia acum am ajuns să-l văd, pentru că, la fel mi-a fost recomandat. Este un film ce îmbină povești de dragoste ce se întind pe parcursul anilor, în același timp, este un thriller cu accente de film polițist, despre un bărbat ce dorește să rezolve o crimă comisă acum 30 de ani. Filmul nu este tipic peliculelor americane, ce au și multă acțiune, aventură, dar aceasta nicidecum nu-l face mai puțin interesant. Este diferit, pe alocuri lent în acțiuni și deznodământ, dar captivant în felul său. 
Acestea au fost filmele pe care le-am selectat pentru voi. Sper să alegeți ceva din această listă scurtă. Vizionare plăcută. 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cafeaua din Portugalia

Pește, fructe de mare și alte vietăți comestibile din Portugalia

Deserturi portugheze