Filme bazate pe fapte reale

Câteva zile în urmă vă întrebam pe facebook, cine și ce filme bune a văzut în ultima perioadă și ce merită a fi privit? Mi-ați propus o listă întreagă de pelicule. Unele le-am vizionat, altele abia urmează. Până una alta, astăzi vin și eu cu o listă de filme, pe care le-am privit recent și pe care le recomanda cu plăcere. Din start vreau să menționez, că aici veți găsi nu doar filme noi apărute, dar și pelicule mai vechi, care mi-au plăcut. Să începem: 
”The Highwaymen”. Filmul îi are în prim plan, nu pe renumiții asasini și hoți din SUA, Bonnie și Clyde, dar pe doi polițiști texani porniți pe urmele criminalilor. Frank și Maney sunt la vârsta pensiei, când ajung să fie rugați de autorități, să se implice în prinderea a celor doi asasini. Chiar dacă nu mai sunt la prima tinerețe și nu mai au reacția de cândva, polițiștii se aventurează într-o misiune riscantă, bazându-se pe experiența și instinctul lor. 
Filmul pare cam lung, dar personal pe mine acest lucru nu m-a plictisit. E o poveste interesantă, care m-a făcut să navighez pe internet, pentru a afla mai multe detalii despre această istorie. 
”Maria, Regina României” - un film istoric, ce prezintă în prim plan figura marcantă a Reginei Maria. Pelicula prezintă în special drumul plin de încercări a Reginei, care se afla într-o luptă dură cu cei mai importanți lideri ai lumii, pentru împlinirea unui mare vis: România Unită. 
Un film frumos, interesant și biografic. Recomand să-l vedeți neapărat. 
”Bridge of Spies” - relatează istoria unui avocat din Brooklyn, care ajunge în centrul Războiului Rece, când CIA îl trimite cu o misiune practic imposibilă, și anume, de a negocia eliberarea unui pilot american, ce a fost capturat de sovietici. 
Mi-a plăcut filmul. Este impresionantă istoria, iar prestația actorilor a fost destul de bună. 
(Îi mulțumesc Cristinei pentru recomandare ;)) 
”Victoria și Abdul” - Filmul prezintă relația dintre regina Victoria, care își sărbătorea 50 de ani de la urcarea pe tron și noul ei servitor - indianul Abdul Karim, care urma să îi devină unul dintre cei mai de încredere confidenți, dar și o sursă de nemulțumire la curtea regală. 
Este un film frumos, neplictisitor, sensibil, de suflet, ușor de privit. Merită văzut.  
”Hustlers”. Nu prea am avut mari așteptări de la acest film și recunosc, nu este o capodoperă, dar pelicula mi-a atras atenția. Am citit destule comentarii și recenzii pro și contra, de aceea îmi doream să văd personal filmul. 
Pelicula bazată pe fapte reale, relatează istoria unui grup de dansatoare la bară, care jefuiesc bărbați înstăriți de pe Wall Street. 
Este un film pe care poți să-l privești o singură dată, într-o seară relaxantă. Îmi pare, că pelicula a fost creată special pentru J Lo. Chiar dacă ea îmi place mai mult în calitate de interpretă, decât de actriță,  în acest film Jennifer Lopez a jucat neașteptat de bine, în opinia mea. Nu mai vorbesc despre dansul la bară. Actrița (în vârstă de 50 de ani) s-a mișcat perfect. 
Este un film bun, dacă vrei ceva ușor să te destindă. 
Acestea au fost recomandările mele pentru weekend. Vizionare plăcută și pe curând. 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cafeaua din Portugalia

Pește, fructe de mare și alte vietăți comestibile din Portugalia

Deserturi portugheze