Expoziție în camion

În aceste zile în orașul Portimao a ajuns un camion mai puțin obișnuit, care a atras interesul multor persoane ce treceau prin preajmă. Evident, că nu am putut să stau deoparte, așa că m-am apropiat să aflu mai multe detalii. 
Roadshow-ul Fundației Altice Portugal constă într-o expoziție tehnologică în interiorul unui camion. Iar toți vizitatorii pot cunoaște și experimenta realitatea virtuală, inteligența artificială și tehnologia  specifică persoanelor cu nevoi speciale. 
 
 
 
 
 
 
 
În cadrul expoziției au fost prezentate programele Fundației, diverse activități pedagogice și culturale. Organizația participă activ în elaborarea de proiecte și programe care facilitează lucrul cu și pentru persoanele cu nevoi speciale. Astfel am testat programe pentru persoanele care sunt total imobilizate, pentru cei cu probleme auditive sau de văz și pentru persoanele cu autism. Este pur și simplu extraordinar până unde poate ajunge tehnologia și cât de multe beneficii poate avea. Eu am rămas impresionată. 
 
 
 
 
 
 
Fundația Altice elaborează și programe pentru școli, iar instituțiile le pot utiliza gratuit. Există programe de comunicare, unde elevii socializează între ei și profesori, există informații utile privind navigarea în siguranță pe net și programe educative unde copiii pot face exerciții la diferite probe: matematică, logică, fizică, chimie, biologie etc. 
Expoziția poate fi vizitată și mâine, sâmbătă 8 februarie, de la ora 11 la 17 (Portimao, Alameda da Republica). Intrarea este gratuită.  
Altice Portugal este o organizație non-profit, cu statut de utilitate publică, ce dezvoltă proiecte și activități de responsabilitate socială, destinate comunității cu domenii prioritate pentru Educație, Artă, Cultură, Antreprenoriat și Intervenție Socială. 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cafeaua din Portugalia

Pește, fructe de mare și alte vietăți comestibile din Portugalia

Deserturi portugheze