Start la sărbători!

Greu de crezut, dar în 3 săptămâni vine Crăciunul. Este pur și simplu incredibil cu ce viteză zboară timpul. Totul în jur ne dă de înțeles, că a început cea mai așteptată și magică lună din an.

Străzile orașului au fost decorate cu luminițe, iar mai mulți pomi de Crăciun și-au făcut apariția în Portimao. 
Magazinele se întrec la cele mai ingenioase oferte, promoții, reduceri, cadouri.  
Și noi avem o tradiție, de a instala și împodobi bradul în ziua de 1 decembrie. 
Copilul (ajuns deja la vârsta în care nu dărâmă pomul de Crăciun și nu pune în guriță toate jucăriile de pe el) este pur și simplu încântat de acest moment. Cu nerăbdare participă la instalarea bradului și la scrierea unei scrisori lui Moș Crăciun. 
În această perioadă, la fel de așteptat pentru baiatul meu este calendarul de Crăciun, sau cum se mai numește Calendarul de Advent. Nu este altceva decât o planșă de carton, cu 24/25 de ferestre decupate. În fiecare zi, copiii sunt îndemnați să deschidă câte o fereastră, care dezăluie o ilustrație de iarnă și ceva gustos, de regulă este o tabletă de ciocolată. În acest an am ales un calendar cu minioni și deja l-am testat.
Unele calendare conțin activități pentru fiecare zi, spre exemplu prepararea prăjiturilor, confecționarea jucăriilor sau decorului pentru Crăciun etc. Asemenea calendare au devenit extrem de populare nu doar în rândul copiilor, dar și printre adulți. Companiile confecționează asemenea calendare și ascund acolo diverse produse în miniatură: ceaiuri, bijuterii, produse cosmetice. 


Următoarea etapă, cea mai plăcută și captivantă este alegerea cadourilor pentru cei dragi. Varietatea este atât de mare, ofertele atât de interesante, încât nici nu știi ce să alegi. 
Dar despre cadouri voi scrie deja mai detaliat într-o altă postare pe blog. Spor la toți în pregătirile de sărbători. 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cafeaua din Portugalia

Pește, fructe de mare și alte vietăți comestibile din Portugalia

Deserturi portugheze