Filme de neînțeles

Astăzi mi-am propus să fac un top al filmelor, care au împărțit cinefilii în două tabere. Unii fiind entuziasmați de pelicule și alții care s-au arătat extrem de plictisiți și dezamăgiți. Eu le-am privit pe toate cele pe care le voi include în această listă, dar nu voi oferi și note acestor filme. Vă las pe voi să le vedeți și să vă decideți de care parte a taberei cinefililor sunteți.

1. ”Wonder Wheel”  - Regizorul filmului este renumitul Woody Allen. Tocmai de aceea, pelicula este exact în stilul caracteristic acestuia. Este o poveste plină de pasiune, trădare, neînțelegere. Evenimentele se desfășoară în anii 1950, într-un parc de distracție.

2. ”Lady Bird” - Filmul a apărut în 2017 și a fost nominalizat la Oscar. Pelicula prezintă viața unei liceene talentate și cu ambiții. Doar că, relația cu mama ei nu este tocmai ideală. Certurile dintre cele două sunt la ordinea zilei. Este un film despre adolescență, maturitate, decizii, relațiile dintre oameni etc.

3. ”A Street Cat Named Bob” - Și această peliculă a împărțit cinefilii. Unii au lăudat filmul și l-au caracterizat ca unul superb, emoționant, remarcabil, alții s-au arătat plictisiți, menționând că e o peliculă pentru iubitorii de pisici, iar lucrarea nici pe departe nu redă cartea cu același nume. Este istoria unui tânăr, care încearcă să scape de dependența de droguri. Totul se schimbă însă în momentul când, în viața sa apare un motan roșcat.

4. ”Captain Fantastic” - ”un film bunicel”, ”un film ce nu a reușit să mă acapareze”, ”un monument de prostie” - sunt câteva din comentariile negative pe care le-am citit pentru această peliculă. Dar, din câte se știe, gusturile nu se discută, astfel, celelalte comentarii la acest film sunt destul de pozitive: ”un film inteligent și emoționant”, ”un film excepțional” etc. Pelicula redă istoria unei familii numeroase, care alege să trăiască în sânul naturii, decât într-un oraș cu blocuri, mașini, localuri ș.a. Totul e minunat, până în momentul când mama copiilor se îmbolnăvește și moare, iar tatăl acestora trebuie să lupte, pentru a nu fi decăzut din drepturi părintești.

5. ”Matilda” - filmul regizat de Alexei Uciteli a scandalizat Rusia. O peliculă controversată, despre relația amoroasă dintre țarul Nicolae al II-lea și balerina Matilda Ksesinskaya. Mai multe cinematografe din Rusia au refuzat să difuzeze filmul. Iar clericii Bisericii Ortodoxe Ruse au denunțat filmul pentru blasfemie, deoarece biserica l-a canonizat pe Nicolae ca sfânt. Și în cazul dat, comentariile la această peliculă au fost diferite - ”lipsit de originalitate”, ”o poveste”, ”plictisitor”, ”o frumoasă istorie de dragoste”, ”un film minunat”etc.

Cam asta a fost lista de filme. Să le priviți sau nu, decizia vă aparține ;)

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cafeaua din Portugalia

Pește, fructe de mare și alte vietăți comestibile din Portugalia

Deserturi portugheze