Sandwich portughez

Continuând seria de articole despre mâncare portugheză, de această dată am decis să scriu despre ”Bifana”. Este un sandwich extrem de popular nu doar printre portughezi, dar și printre turiști. 

Pe cât de simplu, pe atât de gustos este acest sandwich. Se prepară din pâine, mai bine zis o chiflă tipic portugheză și carne de porc bine friptă, scăldată în sos, ce are la bază neapărat vin, usturoi, condimente.
Carnea și sosul în care a fost preparată aceasta, sunt așezate în chiflă. La dorință, în acest sandwich se adaugă muștar, sau sosul iute piri-piri. 
Mi-a atras atenția acest tip de sandwich, prin faptul că, mereu la ora prânzului, localnicii făceau un rând interminabil pentru a cumpăra ”bifana”. Inițial când am văzut acest sandwich nu puteam să înțeleg cum poți mânca doar pâine cu carne. Îl credeam foarte uscat și dificil de mâncat. Dar cât de mult mă înșelam. ”Bifana” este minunată. Pâinea este moale, iar carnea extrem de suculentă. În combinație cu sosul bine condimentat, acest sandwich se mănâncă în doar câteva minute. 
Această gustare rapidă, o puteți găsi practic în orice local. În unele părți veți putea găsi și ”bifana” cu adaos de cașcaval, ceapă sau ou prăjit, legume sotate etc. 
Deseori portughezii mănâncă acest sandwich la prânz. Acesta este servit de regulă cu o bere rece. 
Această gustare are un preț accesibil. Doar că, este un sandwich plin de calorii (aproximativ 500 Kcal). După ce îl veți mânca, va trebui să alergați aproape o oră pentru a nu acumula kilograme în plus. Așadar, poftă mare și spor la sport. 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cafeaua din Portugalia

Pește, fructe de mare și alte vietăți comestibile din Portugalia

Deserturi portugheze