”Copil-miracol”

O tânără sportivă portugheză, în vârstă de 26 de ani care se afla din luna decembrie în moarte cerebrală, a adus pe lume un băiețel. 
novagente.pt
La sfârșitul lunii decembrie 2018, sportiva Catarina Sequeira, însărcinată în 19 săptămâni a suferit un atac de astm și a intrat în moarte cerebrală. Familia a dat acordul medicilor pentru a face tot ce este posibil pentru a putea salva bebelușul. Medicii au avut intenția de a aștepta până la a 32-a săptămână de sarcină. Acesta, potrivit specialiștilor, este termenul la care nou-născuții au o mare probabilitate de a supraviețui. Totuși, medicii au fost nevoiți să efectueze ceva mai devreme operația de cezariană, pentru că starea respiratorie a femeii s-a deteriorat. 
cmjornal.pt

Băiatul s-a născut la 28 martie, cântărind 1,7 kilograme. Acesta a fost numit Salvador (trad. ”salvator”). Nou-născutul urmează să rămână în spital cel puțin o lună de zile. Mama băiatului a fost înmormântată a doua zi după ce a dat naștere acestui ”mic miracol”. 
În 2016 în Portugalia a mai fost înregistrat un caz în care un copil a fost născut de o mamă aflată în moarte cerebrală. Femeia, în vârstă de 37 de ani era însărcinată în 17 săptămâni. Din cauza unei hemoragii intracraniene, aceasta a intrat în moarte cerebrală. Medicii au reușit să mențină copilul timp de 15 săptămâni în pântecele mamei. Și la 32 de săptămâni, prin cezariană a apărut pe lume ”micuțul-miracol” Lourenco. 
www.noticiasaominuto.com


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cafeaua din Portugalia

Pește, fructe de mare și alte vietăți comestibile din Portugalia

Deserturi portugheze