Reprezentantul Portugaliei la Eurovision Song Contest 2019

Aseară, în orașul Portimao a avut loc finala preselecției naționale pentru concursul Eurovision 2019. (Festival da Cancao). În finală au ajuns 8 piese, iar câștigător a fost ales interpretul Conan Osiris
Piesa ”Telemóveis”, compusă de interpret, a fost cea mai votată din toate piesele participante. Atât juriul, cât și televotingul au oferit un punctaj maxim (câte 12 puncte). 
Unii au rămas încântați de piesă și show, alții au menționat, că acest cântec și interpretare este o rușine. Conan Osiris a fost dur criticat de portughezi, fiind numit un extraterestru ciudat, lipsit de talent. 
Totodată, clipul video la această piesă a fost parodiat de mulți. 
sursa:youtube
Conan Osiris este numele de scenă a lui Tiago Miranda, născut la Lisabona. El a studiat arta și designul. Până a începe cariera muzicală, a lucrat la cel mai vechi sex-shop din Portugalia (cel puțin așa scrie presa portugheză). Interpretul a lansat albumul său de debut în 2016. Iar doi ani mai târziu și-a făcut debutul la TV. Conan este autorul, compozitorul și producătorul pieselor sale. 
sursa: rtp.pt
Eurovision Song Contest 2019 va fi cea de-a 64-a ediție a Concursului Muzical. Acesta va avea loc în Israel, în urma victoriei țării la ediția din 2018. Concursul se va desfășura în Tel Aviv Convention Center și va avea două semifinale, pe 14 și 16 mai, iar marea finală va avea loc pe 18 mai. Portugalia va participa la prima semifinală. Această țară a evoluat în 50 de ediții ale Concursului Muzical. Pentru prima dată Portugalia a obținut victorie la Eurovision Song Contest în anul 2017, cu piesa ”Amar Pelos Dois”, interpretată de către Salvador Sobral
P.S. Tot în seara de ieri, Moldova și-a ales reprezentanta pentru Eurovision Song Contest 2019. Este vorba de Ana Odobescu, care a interpretat piesa ”Stay”. RM va evolua în a doua semifinală a concursului. 
sursa: youtube.com/trm md




Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cafeaua din Portugalia

Pește, fructe de mare și alte vietăți comestibile din Portugalia

Deserturi portugheze