Filme de Oscar

La începutul lunii februarie am publicat un articol, despre câteva filme nominalizate la Oscar, pe care am reușit să le văd http://marinapin.blogspot.com/2019/02/pretendentii-la-oscar-2019-partea-i.html
Recent am privit alte câteva pelicule, care au fost nominalizate, iar unele din ele s-au ales și cu câte un premiu Oscar. 
Evident, cel mai discutat și recomandat film a fost ”Bohemian Rhapsody”. O relatare minunată despre renumita formație ”Queen” și mai ales, despre liderul acesteia, legendarul Freddie Mercury. Pelicula descrie evoluția trupei, apariția pieselor devenite celebre în toată lumea, riscul destrămării formației, viața tumultoasă a solistului, neînțelegerile, conflcitele, marea dragoste a lui Mercury ș.a. Mi-a plăcut foarte mult acest film. Actorii au jucat perfect. Rami Malek, care a interpretat rolul lui Freddie Mercury, s-a descurcat de minune. Și evident muzica, este incredibilă. Nu te poți abține și fiecare melodie din film o cânți cu voce tare. Atâta energie, extaz, dinamism.
”Bohemian Rhapsody” a luat mai multe premii Oscar, printre care pentru cel mai bun actor în rol principal, cel mai bun montaj și sunet. 
Următorul film care m-a impresionat a fost ”Green Book”. Nu este un film plin de acțiune sau efecte speciale. Este un film profund, despre viață. În peliculă este redată istoria reală a unei prietenii dintre un pianist de culoare și un italiano-american dur, pe care cel dintâi îl angajează în calitate de șofer personal. Parcă nimic ieșit din comun până aici. Doar că, este vorba de America anilor 60, când rasismul și prejudecățile încă erau o normalitate. Un film captivant, minunat și foarte bine realizat. Apropo, anume acest lungmetraj a fost desemnat ca cel mai bun film la cea de-a 91-a ediție a galei de decernare a premiilor Oscar. Alte două premii Oscar au revenit pentru cel mai bun actor în rol secundar și pentru cel mai bun scenariu original. Dacă încă nu ați văzut filmul, atunci vă recomand să o faceți. 
Iar acum voi continua cu câteva filme care nu prea m-au impresionat. Sau poate eu nu le-am înțeles? Unul din acestea este ”Widows„. Un grup de bărbați înarmați participă la un jaf. Dar în încercarea de a fugi de poliție, criminalii sunt uciși. Văduvele acestor bărbați au în comun datorii rămase din activitatea ilegală a soților decedați. De aceea, femeile trebuie să acționeze împreună pentru a nu fi ucise. Filmul mi-a părut cam banal. Parcă actorii și scenariul sunt ok, dar până la urmă ceva nu-i ajunge filmului. Nu mi-a captat atenția. 
Un alt film care m-a lăsat confuză a fost ”Can You Ever Forgive Me?” Este o poveste adevărată a  unei celebre biografe, Lee Israel, ce scria despre personalități faimoase. În anii 90, cariera ei ca scriitoare de cărți și articole de revistă, se încheie. Într-un moment dat, aceasta decide să transforme forma de artă în înșeleciune. Scriitoarea începe să vândă scrisori pe care le falsifică. Înșelătoria însă nu durează mult. În rezultat femeia primește 6 luni de arest la domiciliu și 5 ani de probațiune federală. Melissa McCarthy a jucat perfect rolul scriitoarei, dar interpretarea ei nu a fost de ajuns pentru a face acest film memorabil. Din păcate, m-a plictisit pelicula. Chiar dacă filmul a fost nominalizat la premiile Oscar, la câteva categorii, acesta nu a obținut până la urmă niciunul. 
Ultimul din această listă este filmul ”The Favourite”. Pelicula la fel a fost nominalizată la mai multe premii, dar a obținut un singur Oscar la categoria ”cea mai bună actriță în rol principal”. Este un film istoric, biografic despre Anglia secolului al XVIII-lea și anume despre regina Anne care ocupă tronul, iar prietena ei Sarah de fapt guvernează țara în locul ei. Situația se schimbă, când o tânără pe nume Abigail ajunge la palat în postură de servitoare. Cu timpul, tânăra devine favorita reginei și de aici începe lupta dintre cele două prietene. Eu nu am înțeles acest film. Chiar dacă jocul actorilor a fost bun, imaginile perfecte, totuși acest mix dintre istorie, comedie, etc. nu l-am priceput. Sau poate nu este genul meu de film. Nu știu. Cu greu l-am privit până la final. 
Cam astea au fost recenziile. Vă doresc vizionare plăcută ;) 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cafeaua din Portugalia

Pește, fructe de mare și alte vietăți comestibile din Portugalia

Deserturi portugheze