Când ieșim din carantină?

Când ieșim din carantină? Probabil aceasta este cea mai des întâlnită întrebare în ultima perioadă? 
Guvernul portughez a anunțat, că lucrează asupra unui document, care va stabili clar pașii de ieșire din carantină. 
Autoritățile propun, ca revenirea la normal să se facă pe etape. Prioritate în acest caz se va face școlilor și magazinelor. Astfel, unele spații de comerț ar putea reîncepe activitatea în regim normal deja săptămâna viitoare. Iar reprezentanții instituțiilor de învățământ, au anunțat, că sunt pregătiți pentru redeschiderea școlilor. Guvernul intenționează reluarea lecțiilor prezențial la 5 aprilie (după Paște), pentru elevii din clasele primare. Iar pentru elevii mai mari, lecțiile ar putea începe în luna mai. 
sursa:publico.pt
Duminică, Guvernul portughez a aprobat un buget de aproape 20 milioane de euro, care, parțial va fi utilizat pentru finanțarea testării în școlile publice, prin teste rapide de antigen. Sectorul privat s-a arătat nemulțumit de decizia autorităților. Reprezentantul Asociației Unităților de Învățământ Privat și Cooperativ, a cerut explicații Ministerului Educației, dacă și elevii, profesorii din cadrul școlilor private vor fi asigurați cu asemenea teste rapide.  
sursa:expresso.pt
Între timp, în luna mai autoritățile planifică să facă tot posibilul pentru a putea primi deja turiștii străini. 
În această dimineață, 8 martie, autoritățile statului s-au întrunit într-o ședință pentru a analiza situația epidemiologică din țară. Iar joi, 11 martie, Guvernul urmează să anunțe cu exactitate, care sunt etapele de ieșire din carantină. 
În ceea ce privește procesul de vaccinare împotriva Covid-19, până în acest moment, în Portugalia deja au fost administrate un milion de vaccinuri. Obiectivul autorităților acum, este de a vaccina mai bine de 80 la sută din populația cu vârsta de peste 80 de ani. Totodată, până la vară, țara își propune să vaccineze 70% din populație, obținând astfel imunitate de grup. 
sursa:sns.pt
La 8 martie curent, în Portugalia au fost înregistrate 365 de cazuri noi de Covid și 25 de decese. 
 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cafeaua din Portugalia

Pește, fructe de mare și alte vietăți comestibile din Portugalia

Deserturi portugheze