Portugalia a început vaccinarea anti-COVID 19

Planul de vaccinare împotriva COVID-19 a început în Portugalia. Iar medicul Antonio Sarmento, a fost primul portughez căruia i-a fost administrat vaccinul Pfizer-BioNTech. Evenimentul a avut loc în această dimineață, 27 decembrie, la Spitalul Sao Joao, din Porto. 
sursa:rtp.pt
Medicul are 64 de ani și este directorul Secției de Boli Infecțioase, din cadrul Spitalului Sao Joao. După vaccinare, bărbatul a fost sub observație timp de 30 de minute, pentru a fi prevenite eventuale reacții adverse. 
sursa:postal.pt
”Am fost chemat să fac vaccinul și am făcut-o cu ușurință. Sunt absolut încrezător, optimist și plin de speranță. Este clar, că riscul nu este zero, dar riscul la fel nu este zero nici pentru orice medicament nou sau vaccin care ar putea fi dezvoltat”. Acesta este un apel la altruismul nostru și cred, că oamenii vor răspunde și o vor face cu convingere”, a spus medicul după vaccinare. 
sursa:expresso.pt
Asistenta medicală Isabel Ribeiro, care i-a administrat vaccinul colegului său a spus: ”A fost cel mai dificil an al carierei noastre. Cred, că este o speranță pentru noi, să continuăm munca noastră în această luptă împotriva Covid-19”.
sursa:publico.pt
Ministra sănătății, Marta Temido prezentă și ea la eveniment, a precizat, că după perioada de vaccinare a profesioniștilor din domeniul sănătății, în ianuarie se preconizează începerea programului de vaccinare pentru vârstnici. 
sursa:dgn-sns.pt
Potrivit experților, acest vaccin se administrează în două doze, cu un interval de 21 de zile între prima și a doua doză, iar imunizarea începe la șapte zile după a doua doză. 
sursa: rtp.pt
Primul lot de vaccinuri împotriva Covid-19 (peste 9 mii de doze de vaccin, cu o greutate totală de 41 de kilograme) a ajuns în Portugalia în ziua de sâmbătă, 26 decembrie. 
sursa:sapo.pt

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cafeaua din Portugalia

Pește, fructe de mare și alte vietăți comestibile din Portugalia

Deserturi portugheze