Ziua Turismului, fără turiști

Zile dificile pentru turismul portughez. Unii din cei, care lucrează în domeniul ce are direct sau indirect tangență cu activitatea dată, susțin, că din cauza pandemiei își pierd locurile de muncă, nu mai au venituri sau sunt nevoiți să-și închidă afacerile. Dacă anii trecuți, în această perioadă turiștii mișunau practic în toate regiunile Portugaliei, anul 2020 s-a dovedit a fi unul catastrofal pentru sectorul turismului. 
Potrivit unor date prezentate recent, la sfârșitul anului 2020 activitatea turistică poate suferi la nivel global. Astfel, numărul turiștilor internaționali va scădea simțitor, ceea ce va duce la pierderi economice semnificative. 
Portugalia ar putea resimți o scădere de 2% din PIB-ul național așteptat și peste 70% pierdere a veniturilor. 
În unele regiuni ale țării, în special în zonele mai puțin cunoscute și cu o densitate mai mică a populației, s-a simțit un oarecare dinamism în această perioadă de pandemie. Dar în cea mai mare parte a teritoriului, acele regiuni care trăiesc în special din turism, au avut pierderi destul de mari, spun specialiștii. 
Viitorul apropiat la fel continuă să fie marcat de o mare incertitudine, din cauza agravării situației legată de Covid-19, dar și a capacității acestui sector de a se recupera și a se reorganiza. 
Totuși, angajații din domeniul turismului speră, că vor veni curând vremuri mai bune și totul va reveni la normal. 
Mie îmi place să călătoresc și o fac de fiecare dată cum am ocazia. Vă îndemn și pe voi să vedeți lumea, respectând toate normele necesare impuse de fiecare stat în parte.
În cazul în care, din diferite motive nu aveți posibilitate să călătoriți în afara țării în care vă aflați, încercați să explorați locurile din preajmă. Vă asigur, că veți descoperi foarte multe lucruri noi și interesante. Plus la toate, veți economisi și niște bani pentru o călătorie în interiorul țării. 
Datorită unor asemenea excursii, aveți ocazia nu doar aflați ceva inedit, dar și să ajutați să supraviețuiască turismul. 
Sănătate și succes la explorat noi destinații. 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cafeaua din Portugalia

Pește, fructe de mare și alte vietăți comestibile din Portugalia

Deserturi portugheze