Toți pe biciclete

Anul trecut, Portugalia a fost principalul producător de biciclete din UE. În 2019, țara a produs 2,7 milioane de biciclete. 
În total, anul precedent, în Uniunea Europeană au fost produse 11,4 milioane de biciclete, reprezentând o creștere de 5% față de anul 2018. Cel mai mare număr de biciclete a fost produs în 2015, un total de 13, 7 milioane. 
În top 5 țări, producătoare de biciclete în UE, intră: Portugalia, Italia, Germania, Polonia, Olanda. 
În 2019, Portugalia a produs cu 736 de mii de biciclete mai mult decât în anul 2018. Depășind astfel Italia, care s-a clasat pe locul doi. 
Conform unor date statistice, în ultimii ani în Portugalia tot mai multă lume alege bicicleta ca mijloc de transport. În prezent, circa 40 la sută din familiile portugheze, au cel puțin o bicicletă în casă. Iar procentul este într-o continuă creștere în ultimii ani. 
Bicicletele sunt mai populare în special în zona de Centru a țării și mai puțin celebre pe insula Madeira. 
Guvernul portughez vrea să implementeze un proiect, prin care, în școli, copiii din clasele primare să învețe să meargă pe bibicletă. Astfel, ca până în anul 2030, în țară să fie de 15 ori mai mulți utilizatori de biciclete. 
Totodată, se planifică creșterea de la 2000 la 10 000 de kilometri de pistă pentru biciclete, campanii și acțiuni de instruire privind siguranța în trafic, construcția parcărilor pentru biciclete etc. La fel, oficialii susțin, că alegerea bicicletei, este nu doar o modalitate bună de a promova un stil de viață sănătos, de a consolida economia, dar și de a reduce poluarea. 
În mare parte, în Portugalia timpul de afară este perfect pentru plimbările cu bicicleta, de aceea multă lume optează pentru acest mijloc de transport. În timp ce unii aleg bicicleta pentru sport, hobby sau relaxare, alții o folosesc pentru a ajunge la serviciu, la școală și în oricare altă destinație necesară. 
Specialiștii spun, că pedalarea în ritm susținut duce la consumarea a aproximativ 300 de calorii pe oră. Mersul pe bicicletă îmbunătățește echilibrul, coordonarea și forța corporală în general. 
Ciclismul are o influență importantă în încetinirea procesului de îmbătrânire și în îmbunătățirea abilităților cognitive: memoria, gândirea critică, planificarea. 
Sunteți deja adult dar nu știți să pedalați, nu e nici o problemă, niciodată nu este târziu să învățați. Important să fie dorință.
Eu am urcat de curând pe bicicletă și în continuare învăț să pedalez corect, să-mi țin echilibrul și să nu dau cu capul în gard. Deja am unele progrese. Îmi place foarte mult mersul pe bicicletă. Vă recomand și vouă să începeți să pedalați. 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cafeaua din Portugalia

Pește, fructe de mare și alte vietăți comestibile din Portugalia

Deserturi portugheze