Produsele cosmetice testate în lunile iulie-august

În această vară am testat în mare parte produse cosmetice de îngrijire și mai puțin produse de make-up. E prea cald în Portugalia în această perioadă și nu prea rezistă mult timp machiajul. Așa că, am dat prioritate gelurilor de duș, cremelor, măștilor. Dar despre toate acestea, pe rând. 
În luna iulie am continuat să testez produsele de la Viorica Cosmetic. De data aceasta, la fel au fost produse din seria Grapes, pe care le-am primit cadou.  
Am rămas extrem de mulțumită de Apa Micelară Antioxidantă. Aceasta curăță perfect tenul, îl hidratează și oferă pielii o senzație de prospețime. Produsul, care are la bază extract din frunzele viței de vie, are proprietăți antioxidante excelente, reduce oboseala și conferă elasticitate pielii. Apa micelară de la ”Viorica”, nu doar se descurcă de minune cu cel mai rezistent machiaj, dar și oferă o acțiune de emoliere, cicatrizare și calmare. După utilizare, nu am avut senzație de iritare, sau disconfort. Recomand cu încredere. 
În ceea ce privește Șamponul Antioxidant + Ketatină și Balsamul pentru păr, nu am rămas foarte încântată. Producătorul descrie acest șampon, ca fiind creat special pentru părul deteriorat și fragil. Iar formula antioxidantă a acestuia, hrănește și hidratează părul din interior, prevenind fragilitatea și vârfurile despicate, conferă părului strălucire și vigoare. Mie nu mi s-a potrivit nici șamponul, și nici balsamul. După utilizare, părul arăta rebel și cu greu îl aranjam. După ce se usca părul, mereu arătam ciufulită. Nu am rămas entuziasmată de aceste două produse. 
Un alt produs, dar pe care nu-l pot numi testat, pentru că, îl cumpăr repetat și mereu cum am ocazia, revin la el, este exfoliantul Organic Shop Coffee&Sugar Body Scrub. De mulți ani prefer această marcă și am testat practic toate exfoliantele lor. Niciodată nu m-am dezamăgit. De această dată am revenit la scrubul cu zahăr natural și extract de cafea. Particulele acestui exfoliant curăță profund pielea, o masează și înlătură delicat celulele moarte. Pielea este catifelată după folosire. Iar o particularitate plăcută a acestui produs, este bineînțeles mirosul incredibil de cafea. Mmmmm....
Alte câteva produse pe care le-am utilizat în această vară, sunt la fel din seria preferatelor mele, pentru că, am ceva timp de când le folosesc și nu mă satur să revin la ele. Nu voi descrie detaliat beneficiile fiecărui produs în parte și de ce anume îmi plac, pentru că, în alte postări am oferit deja mai multe informații despre acestea. Puteți găsi articolele pe blog. 
Este vorba de Apa Termală Avene. 
Un alt favorit este Antiperspirantul Nivea.
Și Crema pentru Mâini de la Cien.
Din produsele cosmetice testate pentru prima dată, am rămas mulțumită de câteva. În primul rând, mi-au părut destul de calitative și extrem de plăcute Patch-urile Vanessa Wardle, pe bază de acid hialuronic și colagen. Cumpărate dintr-un simplu supermarket, aceste produse mi-au părut, că își fac mult mai bine lucrul, decât o mulțime de patch-uri de la firme super cunoscute și la prețuri astronomice. Acest produs hidratează perfect pielea din jurul ochilor și calmează iritațiile. 15 minute și nu mai arăți super somnoroasă de dimineață și nici umflată sub ochi. 
Destul de practice și comode mi-au părut produsele, pe care le folosesc pentru unghii. Este vorba de Soluția ce îndepărtează oja, Labell. Un produs care este ușor de folosit, ce îndepărtează rapid lacul de unghii și are un miros ce nu deranjează. 
Cel de-al doilea produs, este Uleiul de Migdale Dulci, de la Auchan. Perfect pentru unghii, pielea uscată din jur, cuticule. Produsul se absoarbe rapid și nu lasă pielea grasă. Întărește perfect unghiile și le face mai strălucitoare. Uleiul ajunge pentru mult timp, în cazul în care îl folosiți doar pentru unghii. Dar, dacă tenul este obișnuit cu uleiurile, puteți încerca produsul și pentru pielea feței și a corpului. 
În lista de astăzi am și câteva produse, care în opinia mea nu prea au avut nici un efect. 
Prima este masca Revitalift Filler Mask, L'Oreal Paris. Evident, că nu poți avea mari pretenții de la o simplă mască de bumbac, utilizată o singură dată. Dar, chiar și așa, nu mi-a părut că produsul oferă o hidratare pe potrivă, sau o senzație de prospețime și ten odihnit. Am testat destul de multe măști de bumbac ale altor companii, care își făceau mult mai bine treaba. Poate în cazul unei măști în format normal, utilizată mai mult timp, ar fi anumite rezultate? Trebuie de încercat, pentru a vedea care este efectul. 
Dar în formatul acesta, la sigur nu voi mai cumpăra. 
La fel am rămas decepționată de Soluția Micelară, de la Bioderma, Hydrabio H2O. Producătorul scrie, că apa micelară ajută pielea să își recapete biologic hidratarea și capacitatea de a reține apa. Iar micelele din formulă, curăță și îndepărtează machiajul de pe față și ochi dintr-un singur pas. Mie mi-a părut, că acest produs totuși nu se descurcă atât de bine cu îndepărtarea machiajului, mai ales a unui make-up pe bază de produse rezistente la transfer. Și nici super hidratare nu am simțit. 
În schimb Soluția Micelară Sebium H2O, la fel de la Bioderma, pe care am testat-o ceva timp în urmă, mi-a plăcut foarte mult. De aceea, aș recomanda să alegeți anume acest produs. 
Rețineți! Orice produs cosmetic, înainte de utilizare, trebuie testat pe o porțiune mică de corp, pentru a exclude eventuale reacții alergice. Iar, în cazul în care aveți probleme cu tenul, cu pielea scalpului sau a corpului, nu ezitați să vă adresați la un specialist, care va oferi cele mai bune și corecte recomandări pentru d-voastră. 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cafeaua din Portugalia

Pește, fructe de mare și alte vietăți comestibile din Portugalia

Deserturi portugheze