Filmele Săptămânii

În ultima perioadă am privit o listă întreagă de filme, dar spre regret, doar câteva din ele le-aș putea recomanda pentru vizionare. Evident, că gusturile nu se discută. Preferințele sunt absolut diferite la toți. Unii adoră filme de acțiune, alții comedii sau istorii romantice. Totuși am să vă propun astăzi câteva pelicule, pe care, cred eu, le-ați putea privi într-o seară, fără să spuneți că ați pierdut timpul degeaba. Iată și lista: 
1. Voi începe cu un film mai vechi (anul 2006), pe care recunosc, că nu l-am văzut până acum. 
”The Prestige” - este un thriller, plin de mister, dramă, magie etc. Pelicula prezintă povestea a doi tineri magicieni, care încep o bătălie a trucurilor. Fiecare dorește să demonstreze, că este mai bun și mai talentat. Cei doi au o dorință nebună de a descoperi secretele unul altuia. Doar că, această ambiție nu duce la nimic bun. Este un film captivant, cu multă magie, acțiune, suspans. Recomand cu încredere pelicula. 
2. ”The Best of Enemies” - este un film biografic, bazat pe fapte reale. Acțiunea are loc în SUA, în anul 1971. Este istoria a două persoane absolut diferite, o apărătoare a drepturilor persoanelor de culoare și președintele unei filiale locale a organizației Ku Klux Klan, care trebuie să găsească o soluție pentru o problemă apărută în localitatea lor. Filmul este interesant și dinamic. Actorii au interpretat perfect rolurile. Și chiar dacă nu este un detectiv, sau un film de acțiune, pelicula nu te plictisește, ba dimpotrivă, ești dornic să afli care va fi totuși deznodământul. Nu ezitați, priviți neapărat acest film. 
3. ”Angel of Mine” - thriller/dramă. Am citit diverse comentarii la acest film. Unii l-au găsit plictisitor și ireal, alții au rămas încântați de peliculă. Filmul descrie viața unei femei, care deja de mulți ani nu poate să se împace cu gândul, că fiica ei a decedat. Starea psihologică a femeii se înrăutățește pe zi ce trece. Nici familia, nici psihologul la care merge, nu sunt în stare să o ajute. Femeia devine paranoică în momentul când, la o petrecere pentru copii, aceasta zărește o fetiță, de care ulterior nu poate să se despartă. Iar lucrurile încep să ia o întorsătură ciudată. 
4. ”The Dressmaker” - un film mai straniu cu Kate Winslet în rol principal încă nu am văzut. Dar prin aceasta și mi-a părut interesantă pelicula. E diferită, e ciudată, e haioasă și tristă în același timp. Acțiunea are loc în anii 50, într-un orășel din Australia. ”Tilly” revine în localitatea natală pentru a avea grijă de mama bolnavă. De când a plecat de acasă, fiind acuzată de crimă, Tilly a devenit expertă în croitoria haute couture, la Paris. Astfel, datorită creațiilor sale vestimentare ea îi schimbă pe localnici, dar și se răzbună pe toți cei care au făcut-o să sufere cândva. 
5. ”A Dog`s Journey” - Aventurile patrupedului Bailey continuă în cea de-a doua ecranizare. Mi-a plăcut foarte mult primul film și cu plăcere am urmărit și partea a doua a peliculei. De această dată, câinele are o nouă misiune, să aibă grijă de o fetiță, nepoata soților Ethan și Hannah. Și de aici începe aventura. Este un film emoționant, frumos și sensibil, despre prietenie, devotament, respect, dragoste. Vă asigur, că veți scăpa neapărat o lacrimă la această peliculă, iar după vizionare o să aveți o dorință enormă de a cumpăra un câine. Filmul e perfect de a fi privit împreună cu toată familia. 
Acestea au fost recomandările mele, sper să vă alegeți ceva pe plac. Vizionare plăcută!  

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cafeaua din Portugalia

Pește, fructe de mare și alte vietăți comestibile din Portugalia

Deserturi portugheze