Cai, muzică și muuuultă mâncare

În acest an, pentru prima dată am ajuns la unul din cele mai așteptate evenimente din regiunea de Sud a Portugaliei, FATACIL
La sfârșitul săptămânii trecute, la invitația finilor noștri, împreună cu soțul am ajuns în orașul Lagoa, în apropiere de Portimao. Chiar dacă ne-am pornit mai devreme la eveniment, oricum am prins un ambuteiaj, pentru că, lumea chiar aștepta cu nerăbdare evenimentul. 
 
Să vă descriu un pic, ce reprezintă în sine această acțiune. FATACIL - este un târg de artizanat, turism, agricultură, comerț și industrie. Pentru prima dată evenimentul a fost organizat în anul 1980. Cam din perioada în care, turismul a început să fie principalul motor economic al regiunii. Locul desfășurării evenimentului, orașul Lagoa, amplasat în centrul coastei Algarve, a contribuit la un succes imediat al acestei acțiuni. 
Târgul reprezintă o platformă perfectă pentru crearea și implementarea afacerilor în regiunea Algarve. Aici sunt promovate și comercializate mărci, produse și diverse servicii atât pentru rezidenți, cât și pentru turiști. Totodată, FATACIL nu este doar un spațiu pentru comerț, meșteșug și gastronomie, dar și un eveniment ce adună zeci de artiști, formații locale și naționale. 
Târgul din acest an a fost un adevărat succes, spun organizatorii. Cea de-a 40-a ediție a înregistrat un număr record de vizitatori, peste 195 de mii în cele 10 zile de festival. 
Noi am avut ocazia să urmărim un show cu cai, să admirăm lucrările meșteșugarilor locali și alte diverse exponate prezentate în cadrul târgului. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Apropo, lucrările meșterilor populari au fost pur și simplu minunate. Aici puteai găsi lucruri unice, inedite, utile și memorabile. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Evident, o zonă aparte a fost amenajată pentru bunătăți gastronomice. Aici puteai găsi atât mâncare tradițională, cât și feluri de mâncare preluate. Multă mâncare la grătar (pește, carne) și mult vin cu bere. Bineînțeles nu au lipsit deserturile, cocktailurile și diverse snacks-uri. O adevărată sărbătoare a burții. 
 
 
 
Pe lângă aceasta au fost amenajate mai multe spații pentru distracție, atât pentru copii, cât și pentru adulți. 
În cele 10 zile ale evenimentului, în fiecare seară pe scenă au urcat mai mulți artiști, care au adunat mii de spectatori. Târgul s-a încheiat, iar organizatorii deja au anunțat că, din luna septembrie curent vor începe pregătirile pentru cea de-a 41-a ediție a FATACIL-2020, care se va desfășura în perioada 21-30 august.
Mie mi-a plăcut foarte mult evenimentul, așa că, sper să ajung și anul viitor aici. 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cafeaua din Portugalia

Pește, fructe de mare și alte vietăți comestibile din Portugalia

Deserturi portugheze