Portugalia ridică următoarele restricții

Începând cu 1 octombrie, Portugalia trece de la starea de urgență, la starea de alertă și scoate o parte din restricții. 
Guvernul a decis trecerea la următoarea etapă, ținând cont de faptul, că mai bine de 85% din populația țării, este vaccinată complet împotriva Covid-19.  
Astfel:
- Restaurantele, cafenelele, magazinele nu mai au limitări asupra numărului de clienți. Acest lucru se referă și la evenimentele de familie, cum ar fi nunțile și botezurile. 
- Evenimentele culturale la fel nu vor avea limitări de capacitate, dar va fi obligatorie prezentarea certificatului digital de vaccinare. 
- Barurile și discotecile se vor redeschide. 
- Măștile rămân a fi obligatorii în transportul public, supermarketuri, casele de bătrâni, spitale, săli de concerte și evenimente de amploare. 
- Clienții restaurantelor, hotelurilor, a sălilor de sport, nu vor mai trebui să prezinte un certificat de vaccinare sau un test negativ la Covid-19. În schimb, aceste documente sunt esențiale la intrarea în baruri și discoteci, precum și la evenimente sportive majore. 
- Certificatul digital de vaccinare și testul negativ la Covid-19, rămân a fi obligatorii pentru călătoriile pe cale aeriană sau maritimă. Pentru vizitele în casele de bătrâni și în spitale. 
- Munca la distanță nu mai este obligatorie.

În ultimele 24 de ore, în Portugalia au fost înregistrate 713 cazuri noi de Covid-19 și 5 decese. 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Pește, fructe de mare și alte vietăți comestibile din Portugalia

Cafeaua din Portugalia

Deserturi portugheze