Starea de urgență continuă. Noi restricții aprobate.

Premierul portughez a anunțat noile măsuri adoptate în condițiile stării de urgență. Astfel, va fi interzisă circulația între localități de la ora 23:00 pe 27 noiembrie, până la 5 dimineața pe 2 decembrie și apoi din nou, de la 23:00 pe 4 decembrie, până la 5 dimineața pe 9 decembrie, pentru a preveni deplasările în preajma sărbătorilor naționale (1 și 8 decembrie). 
sursa: rtp.pt
În același timp, școlile vor fi închise în zilele de luni, în ajunul ambelor sărbători. Respectiv în ziua de 30 noiembrie și 7 decembrie, elevii vor rămâne acasă. 
Antonio Costa a menționat, că 17 municipii au ieșit din lista localităților cu risc sporit. Între timp, a fost creată ”harta riscurilor” din Portugalia, care se împarte în patru nivele: ”Risc extrem de ridicat” (în cadrul căruia se află acum 47 de municipalități), ”Risc foarte mare” (80 de municipalități), ”Risc ridicat” (86 de municipalități) și ”Risc moderat” (65 de municipalități). 
 sursa: rtp.pt
Interzicerea circulației pe timp de noapte și carantina în week-end după ora 13:00 sunt deja măsuri în vigoare în 191 de municipalități, începând cu 9 noeimbrie. Aceste măsuri vor fi prelungite în 174 de municipalități, cu rate de infectare deosebit de ridicate pentru încă două săptămâni. 
sursa: rtp.pt
Angajatorii sunt îndemnați să le ofere lucrătorilor liber pentru a reduce la minimum activitățile de călătorie. Astfel, se încurajează munca la distanță pentru persoanele care își permit să lucreze de acasă. 
O altă regulă aprobată - purtarea măștii devine obligatorie și la locul de muncă.
Duminică în Portugalia au fost înregistrate peste 4 mii de cazuri noi de Covid-19 și peste 70 de decese. 

  

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cafeaua din Portugalia

Pește, fructe de mare și alte vietăți comestibile din Portugalia

Deserturi portugheze