O lună plină de evenimente

De mai bine de o lună am cam dispărut de pe blog. Chiar dacă în această perioadă au fost o mulțime de evenimente despre care am dorit să scriu, pur și simplu nu aveam destul timp și pentru blog. Acum vreau să împărtășesc cu voi câte ceva din această perioadă, cât am fost absentă.
Luna octombrie a fost destul de distractivă, plină de surprize și momente frumoase. Am sărbătorit zile de naștere și aniversări de nuntă, am călătorit și am descoperit locuri noi, am întâlnit oameni dragi și am primit oaspeți mult așteptați.
Cel mai plăcut moment a fost evident revederea cu mama. Recunosc, este destul de greu să fii la distanță de cei dragi. De aceea, facem tot posibilul să ne vedem cât mai des. De această dată, mama a venit în Portugalia. Vremea a fost perfectă, așa că ne-am bucurat din plin și de ocean, și de soare. 
Și pentru că, nu suntem genul de oameni care să stea locului, am pornit să explorăm și localitățile din apropiere. Așa că, într-o zi, după o călătorie de o oră cu trenul, am ajuns din Portimao în orașul Faro. 

Ne-am plimbat pe ulicioarele înguste. Am văzut partea veche a orașului, dar și renumitul mall ”Forum Algarve”, unde poți să faci cumpărături o zi întreagă, important bani să ai :)

Tot în luna octombrie am reușit să sărbătorim câteva zile de naștere, dar și aniversarea căsătoriei. Soțul a fost extrem de romantic și cu ocazia aniversării m-a surprins nu doar cu cadouri și flori, dar și cu plăcinte pregătite de el. 



De aceea, când a venit momentul să-l felicit cu ocazia zilei lui de naștere, am decis că, pe lângă cadoul deja pregătit, trebuie să-i fac o supriză de care își va aminti mult timp. Așa că, împreună cu prietenii lui, care locuiesc în diferite părți ale lumii, am pregătit o felicitare dinamică. Pentru cei curioși voi lăsa aici link-ul, unde poate fi urmărit acest video. 

O altă surpriză frumoasă a fost vizita unei bune prietene. În timp de o săptămână Vica a fost încărcată cu informații, relatări, descrieri despre Portugalia și despre orașul în care trăim. Am plimbat-o prin Portimao și Lagos.

Totodată, sora mea ne-a făcut un cadou și am mers într-o călătorie prin împrejurimi cu o barcă. Vreme perfectă, peisaje ce îți taie respirația, o priveliște de vis. 


Am admirat cu plăcere renumitele grote și am inspirat adânc aerul de mare. 










Din păcate timpul a trecut repede și a venit momentul să ne luăm rămas bun de la mama și de la Vica. Le-am dorit să ajungă cu bine acasă și să ne revedem cât mai curând. 
Iar noi am continuat aniversările. De această dată am petrecut zilele de naștere a finilor noștri Tanea și Helder. Le-am dorit mulți ani și toți fericiți ;)

Luna octombrie s-a încheiat cu o zi de distracție la ”Fun Day”. Eveniment ce a fost organizat pentru copii la Arena Portimao în ajunul zilei de Halloween.


Iar la începutul lunii noiembrie, la fel ca anul trecut, am mers la Festivalul Castanelor. Mult mai detaliat despre acest eveniment am scris în 2017. http://marinapin.blogspot.com/2017/11/festivalul-castanelor.html


Urmează o perioadă cu și mai multe evenimente interesante. Așa că, ne revedem curând într-o nouă postare pe blog. 





Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cafeaua din Portugalia

Pește, fructe de mare și alte vietăți comestibile din Portugalia

Deserturi portugheze